Gazete Vatan Logo

Türkiye uçuyor

‘Bundan sonra başımıza gelebilecek en büyük felaket nazardır’

Mustafa Taviloğlu, Türkiye’nin artık uçtuğunu belirterek, “Bundan sonra başımıza gelebilecek en büyük felaket ‘nazar’dır” dedi

Mudo’nun patronu ve perakende sektörünün duayeni Mustafa Taviloğlu, Türkiye’nin artık uçtuğunu belirterek, “Bundan sonra başımıza gelebilecek en büyük felaket ‘nazar’dır” dedi. ‘Böyle bir memleketin başına bir şey gelmez’ değerlendirmesini yapan Taviloğlu, “Türkiye uçuyor, son 5 yılda bizim sektörümüz de 10 misli büyüdü” diye konuştu. Hayatta önemli olanın ‘doğru işi’ yapmak olduğuna dikkat çeken Taviloğlu, Türkiye’deki ilk mağazasını Kasım ayında İstanbul’da açmaya hazırlanan hızlı moda devi H&M’e de kollarını açtı. ‘Herkesin geldiğinde sektörü nasıl etkiler’ diye merak ettiği markayı 1965’ten beri tanıdığını vurgulayan Taviloğlu, “H&M’e kollarımı açacağım ve ‘hoş geldin’ diyeceğim. Bizi biz yapan rekabettir” açıklamasını yaptı.

Perakende Günleri 2010’un kapanış oturumunda ‘Altını Çizdiklerim’ konulu bir konuşma yapan Mustafa Taviloğlu, IKEA’nın ilk kez Türkiye pazarına girdiğinde söylediği bir sözü de hatırlatarak, “Çarşı uzadıkça kısmet artar” dedi. Konuşmasında ‘balıkçılık’ merakına da değinen Taviloğlu, “Balıkçılar neyi izler biliyor musunuz? En çok birbirini izler. İzlemekten, korkmayın. Balıkçılar hep biri balık tutsun diye dua eder çünkü biri balık tutarsa herkes balık tutar”dedi.

Haberin Devamı