Gazete Vatan Logo

Türkiye için sevindiren gelişme! Bayraktar Akıncı TİHA'dan bir rekor daha

Türkiye için sevindiren gelişme. Bir rekor daha geldi. Akıncı B yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu başarıyla tamamladı. Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar "AKINCI B yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu başarıyla tamamladı. Şimdi pisti ve bizleri selamlamak için üstümüzden geçecek" dedi.

Türkiye için sevindiren gelişme! Bayraktar Akıncı TİHA'dan bir rekor daha

BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45.118 feet’e (13.716 metre) taşıyarak üçüncü kez kırdı.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 2 adet 750 beygir motor ile donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu daha yükseğe taşıdı.

SELÇUK BAYRAKTAR: UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar "AKINCI B yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu başarıyla tamamladı. Şimdi pisti ve bizleri selamlamak için üstümüzden geçecek" dedi.