Gazete Vatan Logo

Türkiye’de tatil fiyatı fırladı

The Sunday Times gazetesi Türkiye'de nereleri pahalı buluyor?

Sterlinin euro karşısında değer kaybetmesi üzerine euro bölgesindeki tatillerin İngilizler için çok pahalanması nedeniyle Türkiye ve Mısır gibi ülkelerin çok daha hesaplı olduğu savların doğru olmadığı öne sürüldü. The Sunday Times gazetesi, “Türkiye’de tatil fiyatı fırladı” iddiasında bulundu.

Pazar günlerinde İngiltere’de yayınlanan The Sunday Times gazetesi, “Mısır ve Türkiye’de tatil fiyatları fırladı” başlıklı haberinde “Euro bölgesi dışındaki ülkelerde tatillerin daha ucuz olacağı savlarına kanmayın. Euro bölgesi dışında tatil yapmak, size sandığınızdan daha çok pahalı mal olabilir” diye yazdı.



İngiliz gazetesi, merkezi Manchester’de bulunan Co-op Travel adlı şirketçe gerçekleştirilen bir araştırmaya dayanarak yıllık olarak “Türkiye’de Bodrum ve Dalaman’da, Mısır’da ise Şarm El Şeyh gibi sahil yerlerindeki tatillerin maliyetleri, euro bölgesindeki birçok çok yerdeki maliyeti aştı. Gazete şöyle devam etti:
“Bir aile tatilinin ortalama fiyatı geçen yıldan beri yüzde 18 artarken Bodrum’a tur fiyatı, 2008 yılında bin 95 sterlin iken 2009 yılında bin 538 sterline fırladı, yanı yüzde 40.4 oranındaki bir artış.

Dalaman da, o zaman bin 154 iken şimdi bin 466 oldu. Bu yüzde 27’lik bir artış anlamına geliyor. Şarm El Şeyh için fiyatlar yüzde 17 yükseldi.

Co-op araştırmasına göre, en düşük artışın euro bölgesindeki Mallorca adasındaki yüzde 3.2’lik artış olduğuna dikkat çeken gazete, Sunvil adlı tür operatörünün Yunanistan’da tur fiyatlarının ortalama olarak yüzde 8’nin altında yükseldiğini bildirdiğini kaydetti.

Gazete ayrıca, euro bölgesi dışında bir zamanlar ucuz olan bazı tatil yerlerinin artan popülaritesinin fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirtti. İspanya’da yoğunlaşan eleştirilerin karşısında fiyatların düşürüldüğünü kaydeden gazete, bu ülkede tipik iki kişilik bir tur tatilinin günlük maliyetinde yüzde 8.5 oranında bir indirim yapıldığına dikkat çekerken İngiliz Post Office tarafından gerçekleştirilen diğer bir araştırmanın da, aynı tür bir tatilin maliyetinin Mısır’da yüzde 183, Türkiye’de ise yüzde 6.5 arttığını gösterdiğini yazdı.

Bu arada, Sunday Times’e konuşan, Marmaris ve Dalaman’da lokanta sahibi Sercan Gül de, “Eskiden fazla ucuz idik; şimdi insanlar geldiği için fiyatlarımızı yükseltebiliriz ancak ödenen fiyata göre hala Yunanistan'dan iyi hizmet veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı