Gazete Vatan Logo

Türk kahvesini kapsül ile dünyaya içirecekler

Arçelik ve Selamlique, kapsüllü Türk kahvesi makinesi için işbirliği yaptı. Selamlique İstanbul’un kurucu ortağı Caroline Koç, “Global pazara hitap edebilecek kapsüllü Türk kahvesi makinesi fikrimizi hayata geçirmek için Arçelik ile bir araya geldik” dedi.

Türk kahvesini kapsül ile dünyaya içirecekler

Arçelik ile geleneksel lezzet ve farklı aromalarda Türk kahveleri üreten Selamlique, Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi’ni tasarladı. Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ile Selamlique İstanbul’un kurucu ortakları Caroline Koç ve Banu Yentür’ün tanıttığı yeni kahve makinası ile Türk kahvesinin dünyaya taşınması hedefleniyor.

Türk kahvesini tüm dünyada yaygınlaştırmak için 2009 yılında Selamlique markası ile yola çıktıklarını anımsatan Koç, geleneksel Türk kahvesi sunum ve içim ritüelini günümüze taşıyan Selamlique’ın sektöre girmesiyle Türk kahvesini daha çok konuşulur hale getirdiklerini kaydetti.

Selamlique ile kahve pazarının geliştiğini belirten Koç, “Bizim en büyük hedefimiz Made in Turkey mührünü taşıyan uluslararası bir marka olmaktı. 2009’dan bu yana Türk kahve pazarı yaklaşık 3 kat büyüdü” dedi.

21 adet patent aldık

Yurt içi ve yurt dışında markalarına yönelik ilgiden memnun olduklarını kaydeden Koç, şöyle devam etti: “İngiltere’nin en önemli alışveriş merkezlerinden Harrods’ta 2010 yılından beri Selamlique ürünleri satılıyor. Selamlique bugün 12 ülkede 6 mağaza ve 20’nin üzerinde satış noktası ve kafelerde Türk kahvesinin benzersiz lezzetini sunuyor. Dünyaya dokunan bir marka olma yolunda, doğru strateji ile ilerlediğimizi ve vizyonumuzdan uzakta değiliz.”

Haberin Devamı

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Arçelik ürünlerinin 130’dan fazla ülkede satıldığını belirterek, Selamlique ile Türk kahvesini tüketicilerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Arçelik’in 6 ülkede 15 fabrikası ile üretim yaptığı bilgisini veren Bulgurlu, bunun arkasında Ar-Ge güçlerinin olduğunu, kapsüllü kahve makinesi için 21 patent aldıklarını kaydetti.

Selamlique İstanbul Genel Müdürü Önsel Akkol da son 10 yılda 5 kat büyüklüğe ulaşan Türk kahvesi sektörünün 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 25’lik artışla 830 milyon liralık büyüklüğe ulaştığını söyledi. Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural ise 1.5 yıllık bir Ar-Ge sürecinden sonra kapsüllü makineyi geliştirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

ABD ve Almanya’ya Ar-Ge merkezi

HAKAN Bulgurlu, 10’dan fazla Ar-Ge merkezleri olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yakın zamanda Cambridge Üniversitesi’nde bir Ar-Ge merkezi açtık. Bu yıl içinde Amerika’da, daha sonra da Almanya’da birer Ar-Ge merkezi açarak Ar-Ge’yi de uluslararası boyuta taşımayı planlıyoruz. Ar-Ge gücümüzle Selamlique’ın kahve tecrübesi bir araya geldiğinde mucizevi bir makine ortaya çıktı.”

Bize hep inanan Mustafa Koç’un katkısı unutulmaz

CAROLİNE Koç, konuşmasına 21 Ocak’ta vefat eden Koç Holding’in Başkanı, eşi Mustafa Koç’u anarak başladı. Koç; başından beri kendilerine inanan, güvenen ve cesaret veren Mustafa Koç’un katkısını unutmayacaklarını; kendisini sevgi, özlem ve şükranla andığını söyledi. Banu Yentür de “Selamlique olarak, geleneksel kahve ritüeline, şekerinden doğal aromasına, fincanından kahve kutusuna, pişiriminden sunumuna kadar, bu coğrafyadan beslenen ama dünyaya seslenebilen estetik bir kimlik kattık” dedi. Yentür, cep telefonu aplikasyonu ile kahve falına baktıklarını, insanları mutlu edecek şeyleri paylaştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Tek tuşla temizleniyor

LANSMANA özel satış fiyatı 599 lira olan Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi’ne geliştirilmiş geniş su tankı ile her kullanımda su koymak gerekmiyor. Makine ekstra hijyenik temizleme özelliği sayesinde tek tuşla ve sıcak su ile anında temizlenebiliyor. Makinede kullanılan klasik kahvenin 10’lu paketi 21 TL; kakuleli, çikolatalı, tarçınlı, okkalı, kafeinsiz ve Ege damla sakızlı diğer kahvelerin 10’lu paketi 24 TL’den satılacak.