Gazete Vatan Logo

Turizmde Rus ruleti!

Cornelia Diamond’ın Genel Müdürü Zafer Alkaya, rublenin dolar karşısındaki kaybının Rus turist sayısını azaltabileceğini belirtti. Hedef, Avrupalı turistler ve zengin golfçüleri çekerek bu riski bertaraf etmek.

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rus pazarını dikkatle izlediklerini belirterek, rublenin dolar karşısındaki kaybının Rus turist sayısını azaltma riski olduğunu söyledi. Alkaya, “Dolar-Ruble paritesi Rusya pazarını etkiliyor. 1 dolar 36 ruble oldu. Daha sonra yapılan müdahale ile 35 rubleye indi ve bu belirli bir rahatlama getirdi. Ancak Rus turist tatil seçiminde ekonomik davranma eğiliminde” diye konuştu.

İsrail hareketlendi

Dünyanın dört bir yanından 45 ülkeden misafir ağırladıklarını açıklayan Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ise yeni pazarlar keşfederek bu riski azaltmayı hedeflediklerini anlattı.

Cornelia De Luxe Resort Otel’in Avrupa pazarında payını arttırdığını kaydeden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“2013 yılında en büyük artışı Avrupa pazarında yaşadık. Özellikle, Almanya’dan Cornelia’ya gelen turist sayısı ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla artışa geçti. Bu yıl, İsrail pazarında güzel bir hareketlilik vardı. Hem Cornelia Otellerinde hem de Antalya’da İsrail’den gelen turist sayısı 2012’ye göre iki katına çıktı.”

Hedef, zengin golfçüleri çekmek

ALİ Şahin, hedeflerinin golf tutkunu zengin turistleri çekmek olduğunu belirterek, “Hedefimiz özellikle Uzakdoğulu turistler. Tatil turizminde ise Irak, İran, Brezilya, Avusturya, Norveç var” dedi. Zafer Alkaya da “2014’te turist sayısında Asya ve Pasifik için yüzde 5-6, Afrika için 4-6, Avrupa ve Amerika için 3-4, Ortadoğu için 5 civarı artış bekleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı