Gazete Vatan Logo

'Trafik sigortaları kurumu kurulsun'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, trafik sigortalarında da zorunlu deprem sigortası benzeri bir sistemi hayata geçirmek için Trafik Sigortaları Kurumu kurulabileceğini belirtti.

'Trafik sigortaları kurumu kurulsun'

Bezci, yazılı açıklamasında ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kemal Gazioğlu'nu kabul ettiğini ve görüşme sırasında, trafik sigortası konusunun ele alındığını bildirdi.

Zorunlu deprem sigortasında uygulanan sistemin, zorunlu trafik sigortası için de uygulanabileceğine işaret eden Bezci, "Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, hangi şirketten Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) poliçesi satın alırsanız alın prim değişmiyor. Trafik sigortalarında da benzer bir sistemi hayata geçirmek için Trafik Sigortaları Kurumu kurulsun." ifadelerini kullandı.

Bezci, Türkiye Sigorta Birliği, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi'nin bir araya gelerek Trafik Sigortaları Kurumunu kurabileceğine değinerek, şunları kaydetti: "Trafik Sigortaları Kurumu, teminatları, prim hesaplama yöntemlerini, her il için ve her araç için ayrı ayrı primleri ve komisyonları belirlesin. Vatandaş da hangi koşullarda ne kadar prim ödeyeceğini bilsin. Kapı kapı dolaşıp hangi şirket kaç para istiyor koşuşturmasından ve fahiş fiyat şokundan kurtulsun, kimi tercih ederse poliçesini ona tanzim ettirsin."

Haberin Devamı