Gazete Vatan Logo

TOKİ'den Tuzla'da inşa edilecek konutlar hakkında açıklama: Fiyatlara yansıtılmayacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Tuzla'da inşa edilecek 5 bin 750 konut hakkında "Söz konusu alanlarda yaşanan mülkiyet ve palnlanma sorunlarından dolayı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışları konut fiyatlarına yansıtılmayacak ve vatandaşlarımız mağdur edilemeyecektir" açıklamasını yaptı.

TOKİ'den Tuzla'da inşa edilecek konutlar hakkında açıklama: Fiyatlara yansıtılmayacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 bin konut kampanyası kapsamında İstanbul Tuzla'da inşa edilecek 5 bin 750 konut hakkında açıklama yaptı.

İdaremizce ülke genelinde dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olarak 100 bin sosyal konut kampanyası ilan edilmiş ve bu kapsamda İstanbul Anadolu yakasında 5.750 konut planlanmıştır. Söz konusu proje için Tuzla ilçesi Aydınlı mahallesinde İdaremiz mülkiyetlerinin de bulunduğu bölgede proje alanı tespit edilmiş, kura ile 5.750 adet hak sahibi belirlenmiştir.

Vatandaşlarımıza biran evvel konut arzının yapılabilmesi için Aydınlı bölgesinde planlama çalışmalarına başlanmış ancak yapılan planlar neticesinde konutların tamamı bu alana yerleşemediği için, Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Maltepe Nurettin Baransel Kışlası Atışokulu mevkii ve Tuzla Jandarma Komando Birliği'nin bulunduğu alan ilave proje alani olarak belirlenmiştir.