Gazete Vatan Logo

TOKİ e-devlet başvuru ekranı! TOKİ başvuru ücreti ne kadar, nasıl ve nereye yatırılır? Sosyal konut başvuru şartları ve adım adım nasıl başvurulur aşamaları!

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası netleşti. Sosyal konut projesi kapsamındaki konutlardan 50 bininin İstanbul'da, 18 bininin Ankara'da, 12 bin 500'ünün İzmir'de inşa edilecek. "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir. Bu kampanyamıza İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecek. Taksit ödemeleri sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacak. Peki, TOKİ başvuru ücreti ne kadar, nasıl ve nereye yatırılır? TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur?

TOKİ e-devlet başvuru ekranı! TOKİ başvuru ücreti ne kadar, nasıl ve nereye yatırılır? Sosyal konut başvuru şartları ve adım adım nasıl başvurulur aşamaları!

TOKİ'nin 81 ilde yapacağı projeye ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı kamu kuruluşu TOKİ projesiyle 250 bin konut, 100 bin altyapılı arsa satılacak. Erdoğan’ın açıklamasının ardından 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri, şartları ve konut fiyatları belli oldu. Peki, TOKİ başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur? TOKİ e- Devlet başvuru açıldı mı?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

TOKİ sosyal konut projelerinin başlama tarihine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayı sonuna dek sürecek projelerin ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Depreme dayanıklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler aynı şekilde ülkemizin her yerinde devam edecek."

TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, NASIL VE NEREYE YATIRILIR?

TOKİ için başvurular evin bulunduğu il ve ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

Haberin Devamı

TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ile 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlıyordu. En düşük taksit ise 1442 lira olarak belirlenmişti. Ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği de bulunuyor.

2+1 konut: 240 ay vade (20 yıl)
3+1 konut: 240 ay vade (20 yıl)

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sosyal Konut Projesi'nde başvuru şartları da belli oldu. Şartlara göre başvuru yapacak kişilerin T.C. vatandaşı olması, proje il sınırları içerisinde en az 1 sene ikamet etmesi ya da proje il nüfusuna kayıtlı olması, başvuru yapanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması ve TOKİ’den daha önce ev sahibi olmamış olmaları, hane adına aileden tek başvuru yapılması, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ayrıca başvuruları yapacak olan vatandaşların 18 yaşını geçmiş olmaları şartı da aranıyor.