Gazete Vatan Logo

TOGG fabrikası nerede, TOGG seri ücretime ne zaman geçecek? TOGG fabrika açılışı hakkında merak edilenler…

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg) bu hafta sonu Gemlik Fabrikası'nın açılışı ile ilgili detaylar sorgulanıyor. Fabrika yolu kolay ulaşım için resmi Togg yol tabelalarıyla donatıldı. 2023’ün Mart’ında satışa sunulacak C-SUV araçların ardından sedan, MPV, hatcback ve B-SUV araçların da üretiminin peşin sıra devreye alınması bekleniyor. Peki, TOGG fabrikası nerede, TOGG seri ücretime ne zaman geçecek? TOGG fabrika açılışı hakkında merak edilenler…

TOGG fabrikası nerede, TOGG seri ücretime ne zaman geçecek? TOGG fabrika açılışı hakkında merak edilenler…

Yerli elektrikli otomobil TOGG seri üretime geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin yerli ve milli otomobil rüyası için kurulan ve Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik etmesi beklenen Togg, 25 Haziran'da kuruluşunun 4. yılını doldurdu. Peki, TOGG seri ücretime ne zaman geçecek? TOGG fabrika açılışı hangi tarihte yapılacak? TOGG fabrikası nerede?

TOGG seri ücretime ne zaman geçecek, TOGG fabrikası nerede?

Bakan Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yılsonuna kadar üretilen araçlar teste gidecek." dedi.

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle 29 Ekim'de yapılacak.

2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Haberin Devamı