Gazete Vatan Logo

Tıpış tıpış yükseltecekler

Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Standard and Poor’s, Fitch, IMF gibi kuruluşlar, aşağı revize ettikleri rakamları 3. çeyrekte tıpış tıpış yukarı doğru revize edecekler”‘ dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Standart and Poor’s, Fitch, IMF, OECD gibi kuruluşlar Türkiye’de 2014 yılının büyüme rakamlarını aşağıya doğru revize ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak sizlere şunu söylüyorum, yılın 3. çeyreğinde yani temmuz-ağustos gibi göreceksiniz, tıpış tıpış o aşağı doğru revize ettikleri büyüme rakamlarını yukarıya doğru revize edecekler” dedi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘2023 İhracat Hedefleri ve Türkiye Ekonomisi’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “TÜİK’in açıkladığı kapasite kullanma oranları geldi. 2013 yılı, bizim ekonomi göstergeleri olarak hakikaten çok başarılı olduğumuz bir yıldır. Ama şundan emin olun ki 2014 yılı, 2013 yılındaki o dalgalanmaları da içinden bir atarsak dışarıya, 2013 yılı rakamlarından çok daha iyi olacaktır. En son gelen rakam, kapasite kullanım oranında, mart ayı sonu itibarıyla yüzde 4.2 artış geldi. Üst üste yüzde 5.5’in üzerinde kapasite kullanım oranı artışı geldi. Ama diğer taraftan Standart and Poor’s, Fitch, IMF, OECD gibi kuruluşlar Türkiye’de 2014 yılının büyüme rakamlarını aşağıya doğru revize ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak şunu söylüyorum; yılın 3. çeyreğinde yani temmuz-ağustos gibi göreceksiniz, tıpış tıpış o aşağı doğru revize ettikleri büyüme rakamlarını yukarıya doğru revize edecekler. Bu millet dünyanın her yerine ihracat yapar hale geldi. ”

‘Ha gayret diyoruz’

Bakan Zeybekci, ihracat rakamlarının bu yıl beklentilerin üzerinde çok güzel bir sürpriz yapacağını söyledi. Zeybekci, “İhracatçılarımıza ‘Ha gayret’ diyoruz, sanayicilerimize ‘Ha gayret’ diyoruz. Bütün aylarımıza tarihimizin en yüksek ayları dersek, Türkiye bambaşka bir boyuta geçecek” dedi.

Haberin Devamı