Gazete Vatan Logo

Temettünün adı yetti!

Turkcell 5 yıl sonra kâr payı dağıtacak. Hissedarlar bugünkü Genel Kurul’da 3.9 milyar TL temettü dağıtımının teklif edilmesi için anlaştı. Turkcell’in değeri 1 günde 1.5 milyar TL arttı.

Temettünün adı yetti!

Turkcell 5 yıl aradan sonra yatırımcılarına kâr payı dağıtmaya hazırlanıyor. Turkcell’in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer ortaklarla birlikte Turkcell’in bugün yapılacak olan Genel Kurul toplantısında 3.93 milyar lira tutarın temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi. Açıklamanın ardından güne yüzde 5 yükselişle 13.65 liradan başlayan Turkcell hisseleri, şirketin bir diğer ortağı olan AlfaGroup tarafından yapılan açıklama ile en yüksek 13.85 liraya kadar çıktı.

Turkcell’in toplam piyasa değeri temettü açıklamalarının ardından önceki kapanışa göre 1 milyar 650 milyon lira artarak 30 milyar 250 milyon liraya yükseldi. Kapanışta Turkcell’in piyasa değeri 30 milyar 140 milyon lira olarak gerçekleşti.

Temsilciler gidiyor

Turkcell’de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyordu. Turkcell’de TeliaSonera’nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu’nun yüzde 13.76, Altimo’nun yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88’i halka açık.

Haberin Devamı

Alfa: İlk küçük adım

Turkcell’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Turkcell İletişim’in yüzde 51 hissesine sahip bulunan Turkcell Holding ortakları bugün yapılacak Genel Kurul’a temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Alfa Group da gelişmelerle ilgili olarak “Bu kâr payı anlaşması Turkcell’deki konuların iyileştirilmesine yönelik ilk küçük olumlu adımdır ancak Turkcell’deki açmazı çözmemektedir. Hisseleri satın almaya yönelik yaptığımız teklifle şirketteki açmazın hızlı biçimde çözülmesini ve Türk hükümetinin Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açmasını ümit ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Turkcell’in yeni Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Turkcell’de Süreyya Ciliv’in görevinden ayrılmasının ardından Genel Müdürlük görevine Kaan Terzioğlu atandı. Terzioğlu 1 Nisan tarihinden itibaren görevine başlayacak. 9 Ocak 2007’den bu yana Turkcell Genel Müdürlüğü’nü yapan Ciliv, 31 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştı. Turkcell Genel Müdürlüğü görevini Teknoloji Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz vekalet ediyordu.

Haberin Devamı

Kariyerine İstanbul’da Arthur Andersen’de denetçi ve finansal danışman olarak başlayan Kaan Terzioğlu, 1990-2000 yılları arasında Chicago ve Brüksel’de bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ile bilgi yönetimi alanlarında yönetim danışmanlığı yaptı. 1999’da ABD’li bilişim devi Cisco’ya geçen Terzioğlu, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. 2012’de Cisco’dan ayrılan Kaan Terzioğlu, Aksigorta, Teknosa gibi Sabancı Holding şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaparken, son olarak Akbank’ın yönetimine girmişti. Kaan Terzioğlu, 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.