Gazete Vatan Logo

Tediye ne demek, ilave tediye nedir? TDK’da İlave tediye ne demek, ne anlama geliyor?

Devlete ait şirket, kurum ve belediyelerde işçi statüsünde çalışanlara ikramiye ve ek ödeme tarihleri açıklandı. İlave tediye ödemesinin ilk yarısı 4 Temmuz'da, diğer yarısı 16 Aralık'ta yapılacak. Peki, Tediye ne demek, tediye nedir? TDK’da İlave tediye ne demek, ne anlama geliyor?

Tediye ne demek, ilave tediye nedir? TDK’da İlave tediye ne demek, ne anlama geliyor?

 Kamu işçilerine verilen ilave tediye ve ikramiyelerin ilk taksidi Temmuz ayında yatırılacak, diğer yarısı 16 Aralık'ta yapılacak. Peki, Tediye ne demek, tediye nedir, ne anlama geliyor?

TEDİYE NE DEMEK?

Tediye kelime olarak ek ödeme ya da ikramiye anlamı taşıyor. Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele verilen ek ödemedir. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.