Gazete Vatan Logo

Suudiler Collezione’yi eve taşıdı!

Collezione, yurtdışında 18 olan mağaza sayısını yıl sonuna kadar 30’a çıkaracak..

Arabistan ihracatta en gözde ülke haline geldi

Yeniden yapılanan Collezione, yurtdışında 18 olan mağaza sayısını yıl sonuna kadar 30’a çıkaracak. İhracatının yüzde 20’sini yaptığı Suudi Arabistan’a özel önem veren şirket, 3 yılda 50 mağazaya ulaşacak. Suudi Arabistan’da mağazalarda kabin olmadığını, kıyafetlerin evde denendiğini anlatan Collezione’un Başkanı Ekrem Akyiğit, “Pazara girerken soru işaretlerimiz vardı. Ama inanılmaz talep geldi. Distribütör Al Hokair ile 13 ülkede daha birlikte çalışmak için anlaştık” dedi

Yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan Collezione, yurtiçinde verimliliği sağlayacak, yurtdışında ise mağazalaşarak büyüyecek. 106 mağazası, 264 milyon TL cirosu olan şirket, yurtdışında şu anda 18 olan mağaza sayısını yıl sonuna kadar 30’a çıkaracak. Şu anda ihracatının yüzde 20’sini yaptığı Suudi Arabistan’a özel önem veren ve uluslararası 82 markanın distribütörlüğünü yapan Al Hokair adlı grupla ortak hareket eden Collezione, bu yıl ülkedeki mağaza sayısını 4’ten 8’e yükseltecek. 3 yıl içinde Suudi Arabistan’daki mağaza sayısı 50’ye ulaşacak. Suudi Arabistan’daki mağazalarda kabin olmadığını, müşterilerin kıyafetleri eve götürüp dendiğini anlatan Collezione Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Akyiğit, “Bu pazara girerken kafamızda soru işaretleri vardı. Ancak gördük ki inanılmaz bir talep var. Modaya çok düşkünler. Suudi Arabistan şirketimiz için ihracatta birinci ülke haline geldi. Distribütörlük verdiğimiz Al Hokair grubu ile 13 ülkede daha birlikte çalışmak için imza attık” diye konuştu. En verimli Erbil Suudi Arabistan’da firmaların cirolarının yüzde 30’unu Ramazan’da yaptığını da kaydeden Akyiğit, Suudi Arabistan dışında Irak Erbil’deki mağazalarının çok iyi iş yaptığını belirterek metrekare bazında Erbil mağazasının İstiklal Caddesi’ndeki mağazalarıyla aynı verimlilikte olduğunu aktardı. Collezione Satış Kanalları ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Akyiğit de “Bu yıl ihracatta yüzde 120 büyüdük. Küresel bir Türk markası olma vizyonumuz çerçevesinde Collezione’yi önümüzdeki 2 yılda cirosunun yüzde 50’sini, 5 yılın sonunda da toplam cironun yarısından fazlasını yurtdışı pazarlardan elde eder hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ortadoğu, Afrika, Asya, Doğu ve Kuzey Avrupa pazarlarında büyüme planları yaptıklarını kaydeden Emre Akyiğit, “Dubai’de 3 ay içinde 3 mağaza açacağız. Kazakistan, Belarus, Fas ve Mısır’da tüketiciyle buluşacağız. Rusya’da büyüyeceğiz. 2013 hedefimiz ABD. 2017 hedefimiz 100 milyon euro ihracat” diye konuştu. e-ticaret devrede Collezione Başkan Yardımcısı Ömer Akyiğit ise “Sektörde trendleri belirleyen bir markayız. Gelecek vizyonumuzu bu projeksiyona göre yeniden dizayn ettik. Collezione Türkiye’de internetin genç moda markası olacak. Bu amaçla 1 ay önce açtığımız e-ticaret sitemiz sadece ürünlerimizi satıldığı digital bir market değil, gençlik modasını belirleyen bir referans noktası olacak” dedi.

Yeniden üretime başlayacak

COLLEZIONE, birkaç yıl önce kendi üretim yapmayı bıraktı. Ürünlerinin yüzde 80’ini Türkiye’deki tedarikçilerden temin ettiklerini anlatan Ekrem Akyiğit, yeni teşvik yasası sayesinde Doğu Anadolu’da üretim yapabileceklerini vurguladı. Akyiğit, şöyle konuştu: “8 Haziran’da Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile Muş’a gideceğiz. Üretim yeniden gündemimizde. Triko haricinde her üretimi uygun bir ortakla yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı