Gazete Vatan Logo

Suriyeli’ye umut oldu ‘insanlık’ ödülünü aldı

Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim ve bilgiye ulaşma ihtiyaçlarına çözüm sunmak için geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasıyla ‘İnsanlık’ ödülünü aldı.

Suriyeli’ye umut oldu ‘insanlık’ ödülünü aldı

Turkcell, Barcelona’da gerçekleştirilen GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen Glomo Ödülleri’nde (Glomo Awards-Global Mobile Awards) bir başarıya daha imza attı. Turkcell, Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim ve bilgiye ulaşma alanlarındaki ihtiyaçlarına çözüm sunmak amacıyla geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasıyla “Sosyal ve Ekonomik Gelişim” kategorisinde “Olağanüstü ya da İnsani Durumlarda Mobil İletişim” ödülünü aldı.

Toplum için fayda

Turkcell’in attığı her adımda sahip olduğu teknoloji gücünü toplum için faydaya dönüştürmeyi hedeflediğini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ödülle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye’de 3 milyon Suriyeli yaşıyor ve 1.3 milyonuna Turkcell olarak biz hizmet veriyoruz. Amacımız başta Suriyeliler olmak üzere anadili Arapça olan bireylerin ülkemizde dil ve kültür olarak yabancılık çekmelerinin önüne geçmekti. Böylece Eylül 2016’da Turkcell Akademi tarafından geliştirilen ‘Merhaba Umut’u lanse ettik. Suriyelilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı, adapte olmuş bir yaşam şansı elde edebilmelerini amaçladığımız projemizle bugüne kadar 300 bin mobil uygulama indirme rakamına ulaştık. Glomo Awards’da layık görüldüğümüz ödül, Merhaba Umut’un başarısını tasdik etti. Bu nedenle çok mutluyuz.”

Haberin Devamı

‘Yanlarında olacağız’

Kaan Terzioğlu, Türkiye’de yaşayan mültecilerin içinde bulundukları uyum sürecinde teknolojileriyle yanlarında olmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Uygulamayı geçici barınma merkezine entegre etti

Merhaba Umut uygulaması sayesinde anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebiliyor. Dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli çeviri özelliğinden de faydalanabiliyor. Turkcell’in ilk etapta mobil uygulama olarak hayata geçirdiği “Merhaba Umut” projesinin ikinci etabında AFAD, Prodea Systems ve Naiim işbirliğinde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde eğitim merkezi açıldı. Merkezde çocuk ve gençlere özel Arapça K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içeriklerle Türkçe öğrenme olanağı sağlıyor. Turkcell burada ayrıca 4.5G hızında mobil iletişim ve yüksek hızlı fiber internet hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı