Gazete Vatan Logo

Sportmen ruhumu yansıtıyor

Merhaba, bu köşede her hafta bir markayı işin uzmanları ile test edeceğiz. İlk konuğumuz Renault-Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar...

Türkiye'ye yaz günlerini geri getiren yeni Renault Megane CC'yi, Aybar ile birlikte test ettik. Aybar'la coupe cabrio'nun sürüş özelliklerini görme firsatı bulduk...

Mete Tansu: Makam aracınız Vel Satis. Yani üst segmentte bir otomobil. Peki spor otomobillerle aranız nasıl?

İbrahim Aybar: Megane CC'nin ilk müşterisi benim. Ailem coupe cabrio araçları beğeniyor. Bu da herhalde sportmen ruhlu olmamızdan kaynaklanıyor. Özellikle haftasonları Megane CC ile dolaşmayı çok seviyorum.

M.T: Sizi ilk hangi özellikler çekti?

Î.A: Cebe olduğu kadar duygulara da hitap ediyor. Hard top (çelik) tavana sahip olması ve tavanın tamamen camla kaplı olması çok hoş. Araç, 22 saniyede başka bir kimliğe bürünüyor. Tabii ilk kez EuroNCAP çarpışma testlerinden bir coupe cabrio aracın 5 yıldız alması da güven veriyor.

M.T: Üstü açık bir otomobilin dört kişilik olması herhalde avantaj...

İ.A: Otomobilde Megane'ın özgün kimliğini görüyoruz ama coupe cabrio için tasarlanan farklı bir hava da gözlemleniyor. Yeni Megane CC'de Renault ilk kez hard top tavam denedi ve başarılı oldu. Bagaj hacmi bu tip bir araç için oldukça geniş. Normalde 390 lt'lik bir hacim düşünülmüş. Üstü açıldığı zaman ise yaklaşık 200 lt'lik bir alan elde edildi. Biliyorsunuz coupe cabrio'larda bagaj hacmi genelde problem olur.

M.T: Motor seçeneklerinde 1.6 lt ve 2.0 lt var. Performanslan nasıl?

İ.A: 1.6 litre 115 beygir güç üretiyor ve torku yüksek. Bugün kullandığımız 2.0 litrelik versiyon ise 136 beygirlik güce sahip. Örneğin oğlumun daha önce de Megane Coupe'si vardı, bunu kullandığı zaman 'gerçekten güç anlamında büyük aşamalar kaydedilmiş' yorumunda bulundu. 1.6 litre bile performans açısından yeterli görünüyor. Yol tutuşu da gayet başarılı.

M.T: Biraz da donanımlardan bahsedersek...

İ.A: ABS, fren destek sistemi, çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, elektronik klima, anahtarsrz sistem, otomatik yanan farlar ve deri döşeme aklıma ilk gelen donanımlardan bazıları.

M.T: Fiyat aralığı ne olacak?

İ.A: 45 bin 990 YTL'den başlıyor ve 57 bin 200 YTL'ye kadar çıkıyor.

Haberin Devamı