Gazete Vatan Logo

Sabancı Olmuksa'yı satıyor

Yapılması öngörülen satış işleminin tutarı ise...

Sabancı Holding, International Paper ile ortak olduğu Olmuksa’daki hisselerini devretme kararı aldı. Olmuksa hisseleri Sabancı Holding’den gelen açıklama ile yükselişte

Sabancı Holding, International Paper ile ortak olduğu Olmuksa'daki yüzde 43,73 oranındaki hissesini, International Paper'a satma kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre, yapılması öngörülen satış işleminin tutarı 101,2 milyon lira olacak. Hisse devir işlemleri, gerekli onay sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, hisse satışını, ''Sabancı Holding 13 milyar dolara yaklaşan net aktif değeri ile karlı büyümeye odaklanmıştır. Ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Ülkemiz son yıllarda ekonomik anlamda gerçekten çok önemli gelişme gösterdi. Sabanci Holding olarak daha fazla rekabet avantajı yaratabileceğimiz alanlara odaklanmak, sermayemizi bu alanlara aktarmak istiyoruz'' şeklinde değerlendirdi.

Kurtul, hızlı büyüyen ve öz kaynak karlılığı yüksek işlere, sektörlere öncelik verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Bu strateji doğrultusunda Olmuksa'daki hisselerimizi ortağımız International Paper'a satmaya karar verdik. International Paper ile 1998 yılından bugüne çok uyumlu bir ortaklığımız oldu. Kendilerine bugüne kadar ki yakın çalışmalarımız ve ortaklığımıza verdikleri önem için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugüne kadar büyük özveriyle çalışarak topluluğumuza önemli katkılarda bulunan Olmuksa çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum. Sabancı Holding, sürdürülebilir karlılığı yüksek, büyüme odaklı yatırımlarına devam edecektir.'

''Katma değeri yüksek iş alanlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz''

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun da, ''Sabancı Holding Sanayi Grubu olarak organik büyümeye ve yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz. Karlı büyümemizi sağlamak için de, Ar-Ge, inovasyon ve yeni pazar geliştirme potansiyeli ile farklılaşabileceğimiz, katma değeri yüksek iş alanlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz'' yorumunu yaptı.

Pekarun, ''Sektöründe lider Olmuksa şirketinin, International Paper'a tamamen entegre olmasıyla, mevcut başarısını pekiştirerek devam ettireceğine inanıyoruz'' temennisini de dile getirdi.

OLMUKSA HİSSELERİ YÜKSELİŞTE

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Olmuksa hisseleri dün Sabancı Holding’den yapılan açıklamanın ardından güne yükselişle başladı.

Dün günü 6,96 liradan kapatan Olmuksa hisseleri bugün açılışta son 4 ayın en yükseği olan 7,64 liradan işlem gördükten sonra bu dakikalarda önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 5 oranında yükselişle 7,30 lira seviyelerinde dengelendi.

Haberin Devamı