Gazete Vatan Logo

'Outlet'i sanal ortama taşıdı

Zengin müşteriyi küstürmedi, ‘outlet’i sanal ortama taşıdı

Kriz sürecinde perakende sektörünün kurtarıcısı olan ‘outlet’ konseptine yeni bir yorum getiren Softone, üst gelir grubundaki kadın müşterilerinin ilgisini canlı tutmak için ‘outlet mağazacılığı’ sanal ortama taşıyor. Markanın kuracağı sanal outlet’te ayda 3 kez koleksiyon değişecek, fiyatlar en az yüzde 20 indirimli olacak.

MAĞAZADA çalan müziğinden koleksiyonuna ‘gerçek Akdenizli’ iddiasıyla yola çıkan kadın hazır giyim markası Softone, ‘A ve A+’ müşterisini küstürmemek için yeni bir konsept geliştirdi, ‘outlet’ mağazacılığını ‘sanal ortama’ taşıdı. Bir dönem özellikle küresel krizin etkisiyle perakende sektörünün gözdesi haline gelen ‘outlet’ mağazacılıkta yeni bir arayışa giren marka, bundan sonra Via/Port ve Starcity’deki mevcut mağazaları dışında yeni ‘outlet’ açmayacak, ‘outlet’ isteyen müşteriyi de ‘internet’te ağırlayacak.

Fırsat ürünleri satışa sunulacak

Bu yeni konsept sayesinde hem tam anlamıyla fırsat ürünlerinin satılacağı bir ‘outlet mağazacılığı’ yapabileceklerini hem de özellikle A ve A+ gelir grubuna yönebilecekleri projelere daha rahat girme imkanı bulabileceklerini açıklayan Softone Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öğüdücü, “Bundan sonra outlet mağazamız internette olacak. ‘Sanal outlet’imizdeki koleksiyon ayda 3 kez yenilenecek ve müşterilerimiz 24 saat alışveriş yapabilecek. Mağazalarımızda outlet olmayacak“ dedi.

Müşterilerinin sanal outlet’ten aldıkları ürünleri mağazalardan değiştirme kolaylığı da sunacaklarını vurgulayan Öğüdücü, “Bir dönem outlet mağazalarda yeni koleksiyonlarla eski sezonlar birleştirilip satılıyordu.

Oysa biz gerçekten fırsat ürünü satacağız. Fiyatlar minimum yüzde 15-20 daha ucuz olacak” diye konuştu. 2011’de mağaza yatırımlarına da hız vereceklerine dikkat çeken Öğüdücü, şu anda 7 olan mağaza sayısını ilk aşamada 12’ye çıkaracaklarını, özellikle franchise talebinin yoğun olduğunu ifade etti.

Franchise vermeye başlasalar 12 mağaza birden açacak talep aldıklarını belirten Öğüdücü, “Ancak bu teklifleri değerlendirmek için Ocak ayına randevu veriyoruz. 2 yıl tek mağazayla faaliyet gösterip, doğru lokasyonları bulmayı tercih ettik” dedi. Öğüdücü, şunları söyledi: “Yüksek kiralar nedeniyle alışveriş merkezleri ve ünlü caddelere girme konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Kriz sonrası ise boşalan yerler için çok sayıda teklif almaya başladık.”

‘Giyim marketçiliği yapanlar fiyat rekabetinden korkar’

SON dönemde Türkiye pazarına giren uygun fiyatlı yabancı moda markalarının yarattığı hareketliliği değerlendiren Ali Öğüdücü, “Türkiye hazır giyim sektörü ‘dünya devlerinin’ at koşturduğu bir pazar ve son dönemde rekabet daha da arttı. Ancak biz bu rekabetten hiç korkmuyoruz. Çünkü mağazalarımızın ruhu ve kimliği var. Fiyata dayalı ‘giyim marketçiliği’ yapıyor olsaydık rekabetten korkardık” dedi.

Kadınlar Fransız müziğiyle yapılan alışverişi sevdi

MAĞAZALARINDA İtalya, Fransa ve İspanya’daki modern kadının birebir giyim tarzına uygun koleksiyonları satışa sunduklarını, hatta çalan müziklerin bile Fransızca ya da İtalyanca hitler olduğunu belirten Ali Öğüdücü, “Hem marka kimliğiyle gerçek Akdenizli hem de ruha ve keseye hitap eden bir yapıya sahip bir mağazayız. Bu sayede A ve A+ gelir grubunu da yakaladık” dedi.

399 euroya ‘indirimli alışveriş’ turları

PARİS, Londra, Milano, Berlin gibi moda merkezlerinde yeni yıl öncesi başlayan yüzde 70’e varan indirimlerden ve ünül markaların fırsatlarından yararlanmak isteyenler için STH Turizm, 399 eurodan başlayan fiyatlarla ‘alışveriş turları’ düzenliyor.

FLO’da erken yılbaşı indirimi: % 30

FLO, ‘Fırsat Bu Fırsat’ sloganıyla hem yılbaşı alışverişini erken yapmak hem de sezon ayakkabılarına indirimli sahip olmak isteyenlere ‘yüzde 30’a varan indirim’ avantajı sunmaya başladı.

100 TL ve üzeri alışverişe otomobil fırsatı

FORUM Trabzon Alışveriş Merkezi, 26 Aralık’a kadar sürecek kampanyasıyla her 100 TL ve üzeri alışverişe çekilişle 2011 model Audi otomobil kazanma fırsatı sunuyor. Kampanyaya şimdiden 50 bin kişi katılırken bu sayının 26 Aralık’a kadar 100 bini bulması bekleniyor.

Fabrika’dan sezonun ilk fırsatı

FABRİKA 2010 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda sezonun ilk indirimi başladı. Banu Bornovalı imzalı kadın koleksiyonuyla, Kudret Saka imzasını taşıyan erkek koleksiyonu yüzde 50’ye varan indirimle satılıyor.

Haberin Devamı