Gazete Vatan Logo

Mike Novogratz kimdir? Luna coin dövmesi yaptırmıştı, 5 gündür sessiz!

Kripto para yatırımcıları arasında oldukça popüler olan milyarder fon yöneticisi Mike Novogratz LUNA ve UST'nin çöküşü sonrası sesliliğe gömüldü. Projeye olan inancı nedeniyle 5 Ocak'ta koluna LUNA dövmesi yaptıran Novogratz 5 gündür sessizliğini koruyor. Dövme ise başta ünlü ekonomist Nouriel Roubini olmak üzere binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı. Söz konusu gelişmelerin ardından Mike Novogratz kimdir, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Mike Novogratz kimdir? Luna coin dövmesi yaptırmıştı, 5 gündür sessiz!

Kripto para piyasası alt üst oldu. Sabit coin TerraUSD'nin (UST) 1 dolarda sabit kalamayıp önceki gün 0.36 dolara düşmesi, üstüne UST'nin mint edilebilmesi için yakılan kripto para LUNA da düşüş yaşadı. UST bu sabah 0.17 dolarla 1 dolarlık altında kalmayı sürdürürken, LUNA ise 0.00004 dolardan işlem görüyor. Tanınmış bir hedge fon milyarderi iken Novogratz Bitcoin'in en erken yatırımcılarından birisi olan Mike Novogratz bir haftada servetinin yarısından fazlasını kaybetti. Bitcoin'in değil LUNA ve UST'nin de erken yatırımcıları arasında olan hatta bunu 5 Ocak 2022'de koluna LUNA dövmesi yaptırarak gösteren Novogratz’ın sesi soluğu çıkmıyor. Kripto para karşıtlığıyla bilinen ekonomist Nouriel Roubini bu fırsatı kaçırmadı ve dün akşam Novogratz'ın 5 Ocak'taki dövme tweetini alıntılıyarak 'gerçekten deli çıktı' ifadelerini kullandı.

Novogratz UST ve LUNA krizi patlak verdiğinden bu yana sessizliğini koruyor. Twitter'ı uzun yıllardır aktif olarak kullanan Novogratz son olarak 8 Mayıs'ta enflasyonla ilgili bir tweet attı. O günden bu yana ise 458 bin takipçisini meraklandırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Mike Novogratz kimdir?

26 Kasım 1964 doğumlu olan Michael Novogratz, Novogratz, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para yatırımlarına odaklanan Galaxy Investment Partners’ın şu anki CEO’sudur.

Virginia’da büyüyen Novogratz, West Point futbol yan hakemi olan ve 1958 Knute Rockne Ödülü bulunan Robert Novogratz’ın yedi çocuğundan üçüncüsü olarak dünyaya geldi. Novogratz, Princeton Güreşi kaptanı olarak görev yapmadan önce Virginia eyaleti lise güreş ikinciliği unvanını taşıyordu.

Dora Caceres ile ev olan Novogratz’ın 4 çocuğu var.

Novogratz, New Jersey Ulusal Muhafızlarında helikopter pilotu olarak hizmet verdikten sonra 1989’da Goldman Sachs ile kariyerine başladı. 1 Nisan 1989’da firmaya kısa vadeli tahvil (para piyasası) satış elemanı olarak katıldı. Novogratz, 1992’den 1999’a kadar Asya’da yaşadı.1992’de Tokyo’da Goldman Sachs’in için satış elemanı pozisyonu aldı ve sonrasında firma için bir işlem masası yönetmek için Hong Kong’a gitti.

Haberin Devamı

Bu adımların ardından Novogratz, 1998 yılında Goldman Sachs’in ortağı oldu. Mart 2002’de ise Novogratz, Wesley Edens, Robert Kauffman, Randal Nardone ve Peter Briger’a katılmak üzere Fortress Investments’da yer aldı. Ardoından New York Valisi David Paterson, 2010 yılında Novogratz’ı Hudson River Park Trust’ın yönetim kurulu üyeliğine atadı.