Gazete Vatan Logo

Microsoft’a Rus hacker şoku! Açıklama geldi

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan ve aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji şirketi konusunda Apple ile kafa kafaya yarışan Microsof Rus hacker’ların saldırısına uğradı.

Microsoft’a Rus hacker şoku! Açıklama geldi

Rus istihbaratı ile bağlantılı olduğu tespit edilen “Midnight Blizzard” isimli hacker’lar şirketin üst düzey yöneticilerinin e-posta hesaplarına erişti. Şirketin siber güvenlik ve hukuk departmanları da saldırıların hedefi oldu. Şirketten yapılan açıklamada, bilgilerin dışarıya sızdırıldığı ifade edildi.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, güvenlik ekibinin 12 Ocak’ta kurumsal sistemlere yönelik bir ulus devlet saldırısı tespit ettiği belirtildi. Kötü niyetli faaliyetleri araştırmak ve engellemek için yanıt sürecinin derhal ektif hale getirildiği ifade edildi. Microsoft’tan yapılan açıklamada, güvenlik ekibinin 12 Ocak’ta kurumsal sistemlere yönelik bir ulus devlet saldırısı tespit ettiği belirtildi. Kötü niyetli faaliyetleri araştırmak ve engellemek için yanıt sürecinin derhal ektif hale getirildiği ifade edildi. 

Küçük bir yüzde 

Microsoft’a göre, “Nobelium” olarak da bilinen Midnight Blizzard’ın saldırısı geçen yılın kasım ayında, bilgisayar korsanlarının bir dizi hesapta bir parola denemesi ve eski bir test hesabında doğru parolayı elde etmesiyle başladı. Bilgisayar korsanları bu parolayı kullanarak üst düzey liderler ve güvenlik ekibi üyeleri de dahil olmak üzere bazı Microsoft kurumsal e-posta hesaplarına erişerek e-postaları ve ekli belgeleri aldılar. Açıklamada, Rus siber saldıganların şirketin üst düzey liderlik ekibinin üyelerinin mail hesaplarının çok küçük bir yüzdesine erişebildiği kaydedildi. Microsoft, hacker’ların şu anda müşteri ortamlarına veya yapay zeka sistemlerine erişimi olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi. 

Haberin Devamı

Soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada güvenlik kuvvetleriyle çalışmaların süreceği aktarılırken aynı hacker grubunun daha önce Amerikan ve Avrupa’daki hükümetleri, diplomatik kuruluşları, uluslararası organizasyonları ve hükümet dışı kuruluşları hedef aldığı kaydedildi. Soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada güvenlik kuvvetleriyle çalışmaların süreceği aktarılırken aynı hacker grubunun daha önce Amerikan ve Avrupa’daki hükümetleri, diplomatik kuruluşları, uluslararası organizasyonları ve hükümet dışı kuruluşları hedef aldığı kaydedildi. 

Haberin Devamı