Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası faiz kararında! Yatırımcı küresel gelişmeleri takip ederken yurt içinde Merkez Bankası’nın haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı’nı bekliyor. Toplantı sonrası gözler dolar ve altın piyasalarında olacak. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantı tarihleri!

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) haziran ayı toplantısı bekleniyor! Yatırımcı, PPK çıkacak kararın ne olacağını merak ederken, faizin artıp artmayacağı da araştırılan konuların arasında geliyor. Ekonomistlerin yorumları da yatırımcının gündeminde. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantı tarihleri!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı 23 Haziran 2022 Perşembe günü açıklanacak. MB faiz kararı aynı gün saat 14:00’te açıklanacak.

HAZİRAN AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var. Diğer tarafta büyüyen ekonomimizin gerektirdiği ithal ve küresel ağların ortaya çıkardığı döviz talebi var. Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı. Faiz artışı yapılmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar dikkate alındığında Merkez Bankası’ndan haziran ayı için faiz artışı beklenmiyor.

Haberin Devamı