Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? MB faiz beklentisi ne, faiz arttıracak mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Merkez Bankası faiz kararına kısa bir süre kala, faiz arttırımına gidilip gidilmeyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken ekonomistlerden de tahminler gelmeye devam ediyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? MB faiz arttıracak mı? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? MB faiz beklentisi ne, faiz arttıracak mı?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası eylül ayı faiz kararına çevrildi. Yapılan son toplantının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizinde 100 baz puanlık indirime gitmişti. Gözler Merkez Bankası PPK toplantısına çevrilirken, piyasaya yansımalarının ne olacağı yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? MB faiz arttıracak mı? İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası eylül ayı faizinin açıklanacağı PPK toplantısı 22 Eylül'de gerçekleştirilecek. Merkez Bankası’nın kararı 22 Eylül saat 14:00'da açıklanacak. Son faiz kararında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizinde 100 baz puanlık indirime gitmişti. Haftalık repo faizini yüzde 14,00 seviyesinden yüzde 13,00 seviyesine indirmişti.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Merkez Bankası'nın (TCMB) ağustos ayındaki beklenmedik faiz indirimi ardından eylülde politika faizini yüzde 13 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.

Haberin Devamı