Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz indirir mi? Merkez Bankası PPK toplantısı tarihi!

Merkez Bankası faiz kararı piyasaların ve yatırımcının gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı eylül ayında açıklanacak. Gözler eylül ayına çevrilirken yatırımcı kurulun faiz arttırımına gidip gitmeyeceğini, Merkez ankası faiz kararının ne olacağını merak ediyor. Ayrıca Merkez Bankası kararının doları ve altını nasıl etkileyeceği de araştırılıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz indirir mi? TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi? Altın ne olur? Merkez Bankası PPK toplantısı tarihi!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz indirir mi? Merkez Bankası PPK toplantısı tarihi!

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası faiz kararına çevrilmiş durumda. Eylül ayına kısa bir süre kala Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının tarihi araştırılıyor. Dikkatler faiz kararına çevrilirken, piyasalara etkisi de merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz indirir mi? TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi? Altın ne olur? Merkez Bankası PPK toplantısı tarihi!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı eylül ayında yapılacak. Merkez bankası faiz kararı 22 Eylül'de açıklanacak.

TCMB MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'ten yüzde 13'e indirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan haziran ayı başında yaptığı bir konuşmada, “Kimse bizden şunu beklemesin, bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulunmuştu. 

Haberin Devamı