Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB faiz indirecek mi?

Milyonların gözü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı 2021 yılının son toplantısına çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı piyasaların odağında yer alıyor. Faiz kararının arttırılıp arttılmayacağı merak edilirken, kararın dolar ve altını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB faiz indirecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Yatırımcı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı 2021 yılının son toplantısında alınacak kararlara odaklandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı, bugün saat 14.00’da açıklanacak.

KASIM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16'dan yüzde 15'e indirilmesine karar vermişti.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Merkez Bankası kasım ayı faiz kararına göre Politika Faizi 100 baz puan düşürülmüştü. Yüzde 15'e çekilmişti.

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararında olacak. Bu toplantıdan yeni bir faiz indirimi bekleniyor.

20 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen AA Finans anketinde beklentilerinin medyanı 100 baz puan indirim yönünde gerçekleşti.

Reuters anketine katılan 13 kurumun 12’si de haftalık repo faizinin 25 ila 200 baz puan indirilmesini beklediğini belirtti. Bu ankette de beklentilerin medyanı 100 baz puan indirim oldu.

Haberin Devamı

Merkez Bankası faiz kararı beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den flaş faiz açıklaması geldi.

Bakan Nebati "Evet. Tabii ki! Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. Dün toplantıda bankacılar da vardı. 'Güvenin, inanının bize' dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven" dedi.