Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası Aralık toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasalar Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı bekleniyor. Gözler Merkez Bankası PPK toplantısına çevrilirken analistlerin yorumları da yakından takip ediliyor. Uzun bir süredir faiz indirme eğilimin de olan olan Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararında nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu oldu. Merkez Bankası Aralık PPK toplantısı ile duyuracağı son faiz kararı öncesinde piyasalardaki son durum da yatırımcının gündeminde. Peki, Merkez Bankası Aralık toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz düşürür mü, artırır mı? İşte Merkez Bankası Aralık toplantısı ile ilgili tüm detaylar...

Merkez Bankası Aralık toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

2021 yılının son Merkez Bankası faiz kararı yatırımcının gündeminde. Yılın son toplantısında Merkez Bankası'nın faiz indirip indirmeyeceği merak edilirken ekonomistlerin yılbaşı öncesinde yorumları da dikkatle takip ediliyor. Para Politikası Kurulu toplantısında aylık faiz kararının ve piyasalara etkisinin ne olacağı araştırılıyor. Peki, Merkez Bankası Aralık toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz düşürür mü, artırır mı? İşte Merkez Bankası Aralık toplantısı ile ilgili tüm detaylar...

MERKEZ BANKASI ARALIK 2021 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası’nın yıllık toplantı takviminde yer alan bilgilere göre aralık ayı toplantısı 16 Aralık 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14:00’te açıklanacak.

2021 YILI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARLARI NE OLMUŞTU?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

Haberin Devamı

Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.