Gazete Vatan Logo

Masamızda ‘Beni al’ diyen 11 şirketin dosyası duruyor!

2020 yılında 1 milyar TL ciro hedefi koyan Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, “Global markalardan teklif geliyor. Masamızda 11 şirketin dosyası var. Hepsi tanınmış markalar” dedi.

Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bünyesinde bulunduran Orka Holding, bu yıl Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında 50 mağaza açarak 400 milyon TL ciro hedefliyor. 2014 yılında 50 milyon TL yatırım yapan şirket, 2020 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyor. Giresun’da 15 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisini açmaya hazırlanan Orka, bu yıl üretim ve perakendede 700 kişiye ek istihdam sağlayacak.

Çoğunluğu İtalyan şirketi

Dünyadan birçok ülkeden global markadan teklif aldıklarını söyleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Geçmişte aynı kulvarda yer almayı hayal bile edemeyeceğimiz, dünya modasına yön veren bazı İtalyan lüks markalar, onları satın almamız ve farklı işbirlikleri yapmak için kapımızı çalıyor. Birlikte çalışma ve markalarını satın alma teklifleri alıyoruz. Özellikle İtalyan markalardan kendilerini satın almamız yönünde teklifler var. Masamızın üzerinde 11 tane dosya var. İçlerinde hepimizi şaşırtacak markalar bulunuyor. Bazıları finansman sorunu nedeniyle, bazıları üçüncü nesil anlaşamadığı için satmak istiyor. Bazılarını ise borçlarından dolayı bankalar satıyor. Bazısı da portföy paylaşımı öneriyor. Derinlemesine sorguluyoruz, görüştüklerimiz var. Sürpriz yapabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yurt dışında 23 mağaza

Bu yıl Katar, Yemen, Dubai, Umman, Rusya, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika gibi pazarlarda 23 yeni mağaza açacaklarını da anlatan Orakçıoğlu, “Şu anda 180’i yurtiçinde toplam 230 mağazamız var. 2015’te 50 mağaza açacağız. Damat/Tween mağazası açılacak lokasyonlar arasında; dünyanın en yüksek metrekare satış cirosuna sahip Moskova’daki AVM Europeisky, Barcelona’nın uluslararası havalimanı ve dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak olan Mall of Qatar var” dedi. Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da markalarını ulaşılabilir lüks fiyat seviyesine getirdiklerini anlattı.

Rusya’daki hormonlu fiyatlar yarıya inecek

ORKA Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, şirketin bu yıl büyüme planı yaptığı ülkeler arasında yer alan Rusya’da son iki ayda 5 mağaza açtıklarını söyledi. Ukrayna ile yaşanan kriz, ekonomik yaptırımlar ve düşen petrol fiyatları gibi birtakım faktörler nedeniyle zor bir dönemden geçen Rusya’nın, buna rağmen halen büyük ve cazip bir pazar olduğunu vurgulayan Arar, “Hormonlu olan alışveriş merkezi metrekare fiyatları düşecek” dedi. Süleyman Orakçıoğlu da Rusya’da krizden dolayı 200-300 dolar olan metrekare kiralarının yarı yarıya düşmesini beklediklerini, bu fırsatı değerlendireceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

(Soldan sağa) Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yeni hedeflerini anlattı...