Gazete Vatan Logo

Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını açıkladı mı? 2022-2023 Marmarabirlik zeytin fiyatları, tavan ve taban fiyatları!

Marmarabirlik duyurdu! 2022-2023 yılı zeytin alımı fiyatları belli oldu. Ürün alımında tavan ve taban fiyatını duyuran Marmarabirlik, iri daneye, taban fiyata ve yağlık zeytine özel fiyat verdi. Peki, Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını açıkladı mı? Yağlık zeytinin kilogram fiyatı ne kadar oldu? Marmarabirlik zeytin fiyatları ne oldu? İşte detaylar…

Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını açıkladı mı? 2022-2023 Marmarabirlik zeytin fiyatları, tavan ve taban fiyatları!

Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını duyurdu! Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Marmarabirlik) 2022-2023 iş yılı iri dane, taban fiyat ve yağlık zeytin fiyatlarını tek tek açıkladı.

MARMARABİRLİK ZEYTİN ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI MI?

Marmarabirlik’ten yapılan açıklamaya göre, Marmarabirlik'te 2022-2023 iş yılı kampanya ürün alım fiyatları belirlendi. 

Yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda açıklanan kampanya alım fiyatları; tavan fiyat (180 dane) 46 lira, 200 dane 40 lira, taban fiyat (380 tane) 18 lira, yağlık zeytinin kilogram fiyatı ise 16 lira olarak kararlaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,  

"Bu yıl bütün ezberlerin bozulduğu bir yıldır. Ortaklarımızdan toplam 76 bin ton rekolte beyanı gelmiştir. Gelen yüksek rekolte beyanına rağmen ortaklarımızın mağdur olmaması için kota uygulanmayacaktır. Marmarabirlik 2022-2023 iş yılı ürün alım kampanyasında, yağlık dahil 60 bin ton ürün alım planı ve 1 milyar 500 milyon lira alım bütçesi yapılmıştır. Ürün bedellerinin, 15 günlük periyotlarda yüzde 50'si peşin, geri kalan kısmı mart sonu ve mayıs ayı sonunda ödenmesi planlanmaktadır. Marmarabirlik nakit durumuna göre ödemeler öne çekilecektir. Ürün alımlarına, kooperatif yönetim kurulu yetki ve sorumluluğunda 21 Ekim'den itibaren başlanılmıştır."

Haberin Devamı