Gazete Vatan Logo

Marka bilinirliğinde zirve işte böyle geldi

THY son dönemde markaya yaptığı yatırımlarla dünyada marka bilinirliğini en hızlı artıran şirketlerden biri oldu. THY’nin son sponsorluğu ise Türkiye’de yeni yeni tanınan Rugby oldu.

Marka bilinirliğinde zirve işte böyle geldi

THY marka bilinirliği adına yaptığı işlere bir yenisini daha ekledi ve ragbinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen, Avrupa Rugby Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Rugby Challenge Cup organizasyonlarının finallerine sponsor oldu.

Sporun hemen hemen her dalında hayata geçirdiği sponsorluklarla bugün sporun ve sporcunun başlıca destekçisi olarak akla gelen ilk marka haline gelen Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl sponsorluk portföyüne eklediği Ragbi ile tamamen farklı bir spor kültürünün kapılarını sporseverler için araladı.

2 milyar seyirci

Küresel taşıyıcı, ‘Avrupa Profesyonel Kulüp Ragbisi’nin turnuva organizatörüyle imzaladığı sponsorluk anlaşması ile önümüzdeki 2 yıl boyunca Avrupa Ragbi Şampiyonlar Kupası ve Challenge Kupası’nın resmi partneri oldu. Anlaşmaya konu olan ‘European Rugby Champions Cup’ turnuvası genelinde, sezon boyunca toplamda 20 takımın katılımıyla, 6 hafta üzerinden 5’li gruplar hâlinde maçlar düzenlendi. İngiltere, Fransa, İrlanda, İtalya, İskoçya ve Galler’den katılan takımlar, sezon içerisinde toplamda 67 müsabakayı hayata geçirirken, sezon süresince ortalama stadyum doluluk oranı yüzde 77’yi bulan her maç, 15.000 civarında seyirci tarafından izlendi.

Haberin Devamı

EPCR Champions Cup’ın Challenge Cup finalinin kazananı önceki gün belli olurken dün de Lyon’da ‘Saracens’ ve ‘Racing 92’ takımları arasında final müsabakası yapıldı. 80 dakika süren müsabaka dünyada 2 milyarın üzerinde sporsever tarafından izlendi. Müsabaka sonucunda belirlenen ‘Yılın Oyuncusu’ ise, Türk Hava Yolları tarafından takdim edilecek 1.000.000 mil değerindeki ödülün sahibi oldu.

Son yıllarda Türkiye’de de artan bir ilgiyle takip edilen Ragbi, 184 yıldır kendine has oyun gelenekleri, maliyetsiz oyun yapısı ile dünyanın her yerinde bilinen ve sevilen bir spor dalı. Bugün dünyada 95’in üzerinde ülkede oynanan oyunun 2.5 milyar izleyicinin takip ettiği dünya kupası organizasyonu, futboldan sonra en çok izlenen sportif organizasyon olma özelliğine sahip.

Japonya’da da var Bosna Hersek’te de

Türk Hava Yolları sponsorluklarda öncelikle hedef ülkeleri belirliyor. Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu olan THY, büyümek istediği pazarlara sporla giriyor. Tenisten, golfe, futboldan basketbola kadar THY dünyanın pek çok bölgesinde çeşitli ortaklıklara giriyor.

Haberin Devamı

Golf bunlardan biri. 2013 yılından bu yana Türk Hava Yolları isim sponsorluğunda Antalya’da gerçekleştirilen 7 milyon dolar ödüllü Turkish Airlines Open, European Tour tarafından organize edilen Race to Dubai final serisinin en önemli bacaklarından biri. THY ayrıca Ladies Open ile teniste en önemli bayan turnuvalarından Porsche Tennis Grand Prix’in de sponsoru THY.

Futbol radarında

Futbol ise THY’nin ana radarında. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yanı sıra Olympique de Marseille, Borussia Dortmund, FK Sarajevo’ya sponsorlukları var. Ayrıca önümüzdeki ay başlayacak Euro 2016’nın da ilk resmi havayolu ortağı THY oldu. Basketbol da kurumun ilgi alanı içinde önemli yer tutuyor. Basketbol Milli Takımı’nın ana sponsoru olan THY aynı zamanda Euroleague’e de adını verdi. Turnuva, yapılan anlaşma ile 2020 yılına kadar Turkish Airlines Euroleague ismini aldı.

Haberin Devamı

Sadece takımlar değil başarılı sporcular da THY’nin gündeminde. Rüzgar sörfünde Lena Aylin Erdil’e, yine rüzgar sörfünde Enes Yılmazer’e THY destek oluyor. Sualtı sporunun başarılı ismi Şahika Ercümen’e de THY destek verdi.