Gazete Vatan Logo

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu faizleri düzenlemesi ne zaman Meclis’e geliyor?

Binlerce kişinin beklediği KYK faiz affı ile ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredi borcu ödemelerinde faizlerin silineceği ve borçların alınan tutar üzerinden ödeneceği açıklamasını yapmıştı. KYK faiz affı düzenlemesi beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önce düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihi açıklamıştı. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu faizleri düzenlemesi ne zaman Meclis’e geliyor? KYK faiz affı son durum ne? İşte detaylar…

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu faizleri düzenlemesi ne zaman Meclis’e geliyor?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredileri için hükümetten faiz affı gelmişti. Enflasyon nedeniyle ödemelerde zorlanan KYK borçlularına müjdeyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuş, KYK kredi borcu ödemelerinde faizlerin silineceği ve borçların alınan tutar üzerinden ödeneceği açıklamasını yapmıştı. Düzenlemenin ne zaman çıkacağı merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önce düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihi açıklamıştı.

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Bakan Nebati, kredi faizlerinin silineceği tarihle ilgili detayı daha önce paylaşmıştı.

Bakan Nebati KYK faiz affı ile ilgili "Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız." açıklamalarında bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KYK FAİZ AFFI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında KYK faizlerinin silinmesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, "Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar." ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

MECLİS NE ZAMAN AÇILIYOR?

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararında, TBMM'nin 1 Temmuz Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurulun 1 Temmuz tarihli 111'inci birleşiminde karar verildiği belirtildi.