Gazete Vatan Logo

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları ile ilgili karar ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak?

Üniversiteden mezun olanların KYK borçları ile ilgili düzenleme bekleniyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıkladığı müjdeli karar 3 milyonu aşkın genci ilgilendiriyor. Öğrenim kredisi borçlularından faiz ve enflasyona farkı alınmayacak. Yalnızca ana para ödemesinin yapılacağı yeni düzenlemenin ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları ile ilgili karar ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak? İşte detaylar…

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları ile ilgili karar ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak?

Üniversite mezunlarının eğitimleri boyunca aldıkları KYK borçları 5,5 milyar liraya ulaşmış, enflasyonla birlikte borçlar işin içinden çıkılamaz hale gelmişti. Enflasyon farklarının KYK borçlarına yansımasının ardından hükümet borçların ödenmesini sağlamak ve borçluların yükünü hafifletmek için yeni düzenlemeye gidiyor. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat açıkladı. “Geçleri enflasyona ezdirmeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredilerinde geri ödemelerin ana para üzerinden yapılacağının müjdesini vermişti. KYK borçluları da kararın ne zaman yürürlüğe gireceğini ve faizlerin ne zaman silineceğini araştırıyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları ile ilgili karar ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak? İşte detaylar…

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." demişti.

Haberin Devamı

KYK borçlarına ödeme müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar.” dedi.

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. Gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.