Gazete Vatan Logo

Kuaförler ne zaman kapalı? Hafta sonu berber ve kuaförler kapalı mı, açık mı?

Kuaförler ve berberler için yeni düzenleme! 1 Ekim'de başlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre, berber ve kuaförler haftada bir gün kapalı olacak. Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek. Peki, Kuaförler ve berberler hangi gün kapalı? Salı günü kuaförler ve berberler açık mı, kapalı mı? Hafta sonu kuaför ve berberler tatil mi? İşte detaylar...

Kuaförler ne zaman kapalı? Hafta sonu berber ve kuaförler kapalı mı, açık mı?

Ticaret Bakanlığı’ndan kuaförler ve berberler için yeni düzenleme gelmişti. Düzenlemeye göre berber ve kuaförler haftada bir gün kapalı olacak. Düzenlemeye göre her ilde bulunan odalar, üyelerinin eğilimine göre kapalı olacakları günü valiliklere bildirecek. Uygulama 1 Ekim'de başlıyor. 

KUAFÖRLER VE BERBERLER HANGİ GÜN KAPALI? 

Vatandaşlar bulundukları illerin kuaför ve berber odalarından ve internet sitelerinden uygulamanın hangi günü kapsayacağı ve belirlenen günü öğrenebilecek. 

ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları 1 Ekim’den itibaren haftada bir gün izin yapıp dükkanlarını sabah 8’de açıp, akşam 10’da kapatacak. Türkiye genelinde odalar, üyelerinin eğilimleri doğrultusunda izin yapmak istedikleri günü belirleyip sonucu valiliklere bildirecek. Ancak şu ana kadar alınan kararlarda erkek berberleri ‘pazar’ gününü, kadın kuaförleri ‘salı’ gününü kapanma için tercih ederken, 122 odadan çıkacak ‘ortak karar’, Türkiye genelinde 108 bin işyerinde 1 Ekim’den itibaren aynı anda uygulamaya girecek. Böylece tüm Türkiye’de berber, kuaför, güzellik salonları aynı gün izin yapacak. AVM bünyesinde çalışan işyerlerinin de kurala tabi olması için Perakende Yasası’nda değişiklik olacak.

Haberin Devamı