Gazete Vatan Logo

Kripto paralarda son durum! Ethereum ve Bitcoin ne kadar? Kripto paralar neden düştü? FED kararı kripto paraları nasıl etkiledi?

Kripto paralarda düşüş devam ediyor! Geçtiğimiz hafta boyunca yatay fiyat hareketine devam eden ve bu hafta başında küresel piyasalardan da destek alan Bitcoin, ABD’den gelen enflasyon verisiyle bir ayın en yüksek seviyesine yükselmişti. Fed faiz kararı sonrası kripto paralarda geri çekilme başladı. Yatırımcı da kripto paralardaki son durumu merak ederken, özellikle Ethereum ve Bitcoin’in neden düştüğünü araştırıyor. Peki, Ethereum ve Bitcoin ne kadar? Kripto paralar neden düştü? FED kararı kripto paraları nasıl etkiledi? FED kararı Ethereum ve Bitcoin’i nasıl etkiledi? İşte Kripto paralarda son durum

Kripto paralarda son durum! Ethereum ve Bitcoin ne kadar? Kripto paralar neden düştü? FED kararı kripto paraları nasıl etkiledi?

FTX krizi sonrasında bir süredir kripto paralarda olumlu hava devam ediyordu. Geçtiğimiz haftadan bu yana yükseliş kaydeden ve ABD enflasyon verileriyle birlikte pozitif aseyreden kripto paralarda FED kararı sonrası geri çekilme başladı.  Yatırımcı, kripto paralardaki ani düşüşü merak ederken, düşüsün devam edip etmeyeceğini ve bu konudaki ekonomistlerin yorumlarını merak ediyor.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞTÜ?

FED’in faiz kararını açıklamasının ardından piyasalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Analist Alper Samet Yorak,  “FED’in faizi 50 baz puan arttırması ve Başkan Powell’ın açıklamaları piyasalarda olumsuz fiyatlamaya sebep oldu.” dedi.

Analist Alper Samet Yorak, piyasalar ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Haftanın merakla beklenen günü geride kaldı ve Amerika Merkez Bankası -  FED, beklendiği gibi politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 4 seviyesinden yüzde 4,5 seviyesine çıkarttı. Piyasalarda karar öncesinde ve sonrasında alımlar görüldü. Türkiye saati ile 22.30’da basın toplantısı için kameralar karşısına geçen Powell, olumlu havayı bozdu. Powell’ın enflasyonda ikna edici bir düşüşe kadar faiz indirimlerini düşünmüyoruz başlıklı açıklamaları küresel piyasalarda risk iştahını baskıladı. Karar setine baktığımızda daha önce duyduklarımız veya daha önceden duyduklarımızın yansıması olduğunu söyleyebiliriz. Biz de karar öncesi ve karar anında piyasaların önce prim yapabileceğini, daha sonra Powell’in şahin konuşmasıyla risk iştahında azalma beklentimiz olduğunu belirtmiştik.  Toplantı sonrası Powell’ın sözlerinde “İkna edici düşüş sağlanana kadar faiz artışını unutun. Yatırımcılar ne düşünürse düşünsün 2023’de faiz indirimi yok” ifadeleri öne çıktı ve olumsuz fiyatlamaya sebep oldu.”

Haberin Devamı

Alper Samet Yorak, açıklamalar sonrası yeni günde global çapta hisse senetleri ve kripto paralar geri çekildiğini belirterek, hisse senetlerinin yüzde 1 civarında düştüğünü, Bitcoin’in de 18.300$ seviyelerinden 17.700$’a, Ethereum’un ise 1350$ seviyelerinden 1280$’a geri çekildiğini belirtti.  

Haberin Devamı

ETHEREUM VE BITCOIN NE OLUR? DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Bitcoin ile ilgili teknik alaniz yapan Yorak, bitcoin ve etherium şu yorumları yaptı:

“Geçtiğimiz hafta boyunca yatay fiyat hareketine devam eden ve bu hafta başında küresel piyasalardan da destek alan Bitcoin, Salı günü beklenti altında gelen enflasyon verisiyle bir ayın en yüksek seviyesine yükselmişti. Dün de bu olumlu havayı sürdüren ve FED faiz kararına kadar 18.300$ seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, FED Başkanı Powell’ın açıklamalarıyla geri çekildi. Ek olarak Binance’in Salı günü çekimleri durdurması ve vadeli işlemlerde teknik hatalar sebebiyle stres yaşayan kripto para piyasası yeni günde bundan kurtulmaya ve güven tazelemeye çalışıyor. Bitcoin için 18.400$ ve 18.900$ seviyeleri direnç noktası olurken, aşağıda 17.350$ ve 17.000$ seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

FTX krizinden sonra 1000$ seviyelerini test eden ve o günden bu yana minör bir yükseliş trendi başlatan Ethereum, hafta başından bu yana olumlu fiyatlamasına devam ediyordu. Dün açıklanan FED faiz kararı ile birlikte Salı günü enflasyon verisi sonrası 1350$ seviyelerini gören Ethereum aldıklarını bir miktar geri verdi ve şu anda 1281$ desteğinin hemen üzerinde yer alıyor. Fibonacci 0.382 seviyesine denk gelen 1324$ seviyesi şu anda ulaşılması gereken ilk bölge olarak karşımıza çıkarken Majör düşen trendin üzerinde kalıcılık devam etmeli. Aşağıda ise 1200$ seviyeleri destek bölgesi konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı