Gazete Vatan Logo

Kripto paralarda kan kaybı sonrası ibre yeşili gösteriyor, yeni rekor göründü! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve XRP...

Kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor. Rekor üstüne rekor kırarken aniden düşüşe geçen Bitcoin yatırımcını şaşırtırken kripto paralardaki düşüş sona erdi. Kripto varlıklar yükseliş trendine girdi. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, XRP ve diğer altcoinlerde yeni rekor gelir mi? Kripto para piyasasına girmeyi düşünenleri neler bekliyor. Hangi yatırım aracı daha çok kazandırıyor? Günlerdir kan kaybeden kripto para piyasaları son 24 saatte yeşile döndü. Kripto piyasasındaki yükseliş kalıcı olacak mı? Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto varlıklar ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Kripto paralarda kan kaybı sonrası ibre yeşili gösteriyor, yeni rekor göründü! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve XRP...

Kripto para piyasası salı günü son zamanların en büyük düşüşünü kaydetti. Piyasanın lideri Bitcoin yüzde 9 oranında gerileyerek 45 bin 672 dolara indi. Ethereum ise yüzde 11 oranında düşüşle 3 bin 671 dolar seviyesine çekildi.

Hisse senetlerinde gerçekleşen satışların ve yaklaşan Fed toplantısının kripto para piyasasındaki düşüşü etkilediği öne sürüldü.

Geçtiğimiz gün ise kripto para piyasası bir miktar toparlanma kaydetti. Piyasanın amiral gemisi Bitcoin yüzde 3.50 oranında primle 48 bin 343 dolardan, Ethereum ise yüzde 2 oranında artışla 3 bin 858 dolardan kapandı.

KRİPTO PARA PİYASADA SON DURUM NE?

Son iki işlem gününde dalgalı seyrin hakim olduğu piyasada Fed'in faiz kararı öncesi bugün hafif satışlar görülüyor.

Bitcoin'deki yükseliş piyasanın üzerinde oldu. BTC'nin fiyatı yüzde 2.8 artarak 48 bin 160 dolara çıktı. BTC'nin piyasa hakimiyeti yüzde 39.5 oldu.

Ethereum da artış gösterdi. ETH'nin fiyatı yüzde 2.7 artarak 3 bin 856 dolara yükseldi.

Ripple cephesinde de yükseliş görüldü. XRP'nin fiyatı yüzde 3.4 artarak 81 centi aştı.

Haberin Devamı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Dogecoin'le Tesla satılacağını söylemesinin ardından DOGE'un fiyatı yükseldi. DOGE'un fiyatı son 24 saat yüzde 13.6 artarak 18 cente çıktı.

HERKES TRİLYONER OLDU

Kripto para borsası Coinbase'teki hata nedeniyle herkes trilyoner oldu. Buradan bilgi çeken CoinMarketCap'te kripto paraların değerleri binlerce kat artış gösterdi.

Bu durum nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insan, dünyanın en zengin kişi Elon Musk'tan daha zengin oldu.

MAAŞLARINI KRİPTO PARA ÜZERİNDEN ALACAKLAR

BBC'ye konuşan Cumhuriyetçi Belediye Başkanı Suarez’e göre, bu yıl deneysel olarak başlattığı MiamiCoin bir gün şehir sakinlerinin belediye vergisi ödemesine son verebilir.

Suarez ayrıca, gelecekte MiamiCoin’in dijital kârından her Miamiliye pay dağıtılabilmesini umuyor. Ancak MiamiCoin, Suarez'in şehri deniz, güneş ve Küba kahvesinin yanı sıra bir Kripto Para birimi merkezi haline getirme düşüncesinin sadece bir parçası.

“Ekonomimizi çeşitlendirmek için bize çok eşsiz bir fırsat sunulduğuna inanıyorum” diyor ve ekliyor “Pandemiden önce Miami ekonomisinin yüzde 60’ından fazlası hizmet sektörüne dayalıydı. Bu bizi özellikle Covid-19’a karşı savunmasız bıraktı ve bunu değiştirme şansımı geri çevirmeyeceğim”.

Haberin Devamı

İKİ ŞEHİR DE CİDDİ

Her iki belediye başkanı da şehirlerini kripto para için bir merkez haline getirmek konusunda ciddi. Suarez Haziran ayında Miami’de bankacılar, teknoloji yöneticileri ve kripto girişimcileri dahil olmak üzere yaklaşık 12 bin kişinin ağırlandığı bir Bitcoin konferansına ev sahipliği yaptı.

Demokrat Partili Adams daha önce, New York'u bir kripto merkezi yapma sözü vermişti. Şehirde çalışanların kripto para birimiyle maaş alabileceğinden ve New York okullarında aynı şekilde ödeme yapılabileceğinden bahsetmişti.

Adams, Suarez’in Twitter üzerinden bir sonraki maaşını yüzde 100 Bitcoin olarak alacağını ilan etmesinden sonra, “Biz New York’ta her zaman büyük oynarız, o yüzden ben başkan olunca ilk üç maaşımı Bitcoin olarak alacağım. New York kripto para endüstrisinin ve diğer hızlı gelişen, yenilikçi endüstrilerin de merkezi olacak. Sadece bekleyin” paylaşımıyla cevap verdi. Adams’ın şehri için desteklediği kripto para birimi ise NYCCoin.

Haberin Devamı

NEW YORK ALTTA KALMADI

Suarez’in ABD’nin kripto sermayesi yarışındaki tek belediye başkanı olmadığını söylemek gerekiyor. Önümüzdeki ay New York Belediye Başkanlığını devralmayı planlayan Eric Adams da bu konuda son derece hevesli.

Kripto para birimleri artık ekonominin önemli bir parçası haline geldi. Önemli yatırım araçları arasında kabul gören kripta paralar ile ilgili bilgi sahibi olmayanlar için kripto araçlar ile ilgili merak edilenleri derledik. 

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, dijital ve sanal bir para birimidir ve matematik temelli şifrelenmişlerdir. Banka kartlarımız, sanal kartlarımız veya sanal ortamlarda yaptığımız her işlemde yıllardır bu paraları kullanıyorduk aslında. Bankaların kasalarından fiziksel olarak paralar çıkmadan, sanal olarak paraları harcıyorduk ve bir bakıma bu paralar da kripto paralardı çünkü sadece sistemlerde rakamsal değişiklikler meydana geliyordu. Yeni nesil kripto paralar da temelde bu mantıkla çalışıyor diyebiliriz. Dünyadaki diğer para birimlerine nazaran bu kadar çok ilgi görmesinin ve sevilmesinin en temel nedeni ise organik bir yapıda olması. Yani herhangi bir hükümet veya merkezi otorite tarafından yönetilemiyor, henüz. Bu da, bu para biriminin daha güvenli olarak anılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

KRİPTO PARA BİRİMLERİ NELERDİR?

Herhangi bir merkez bankasının veya ödeme sisteminin desteği olmadan, karmaşık yazılım programlarıyla bilgisayarlar tarafından oluşturulan veya “çıkartılan” kripto para birimlerinin ne ifade ettiği kime sorduğunuza bağlı olarak değişiyor. Kimilerince küresel ekonomide devrim yaratmak, ulusal hükümetlerin finans üzerindeki denetimini aşmak ve bu gücü sıradan vatandaşların eline vermek olarak görülüyor.

Diğer taraftansa fidye yazılımlarından uyuşturucu ticaretine kadar yasa dışı faaliyetlere olanak tanıyan riskli ve istikrarsız bir araç olarak değerlendirilebiliyor. Gerekli bilgisayar ekipmanını kurmak için zaman ve parası olan herkes madencilik yapabildiği gibi kendi kripto para birimini de kurabiliyor.

KRİPTO PARAYA NASIL YATIRIM YAPILIR?

kripto para yatırımı yapmak için öncelikle bir kripto para borsasına kaydolmanız gerekmekte. Ardından kaydolduğunuz bu kripto para borsasına nakit transferi yaparak hesabınıza bakiye yüklemeniz lazım. Daha sonra hesabınızda bulunan TL'ler karşılığında Bitcoin ve kripto para satın alabilirsiniz.

KRİPTO PARA NASIL ALINIP SATILIR?

Kripto paraları nakit olarak kullanmak için borsalar üzerinden satış işlemi yapılabilir. Kripto Paralarınızı borsa üzerinden satılarak karşılık gerçek para tutarı EFT veya havale ile kişilere gönderilir.

ALTCOİN NEDİR?

Kripto para borsasında en büyük hacme sahip olan Bitcoin, ilk kripto para birimidir. Altcoin de Bitcoin'e alternatif üretilen kripto para birimi anlamına gelir. Altcoin kendi başına bir kripto para çeşidi değildir, Bitcoin harici kripto para çeşitlerine verilen genel bir isimdir.

Altcoin de tıpkı Bitcoin gibi borsadan alınıp satılabiliyor. Binden fazla altcoin bulunuyor. Ethereum, Litecoin, XRP gibi kripto para birimlerinin hepsi altcoindir.