Gazete Vatan Logo

Kripto paralara 'Fed' dopingi!

ABD Merkez Bankası’nın üst üste son 4 toplantıda da politika faizini 75 baz puan artırmasının ardından dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde gerileme görülürken, bu durum kripto paralara yaradı.

Kripto paralara 'Fed' dopingi!

Kritik gelişme sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4 seviyesinin altına sarkarken, dolar endeksi 111.400 seviyesinden 110.600 civarına kadar geriledi.

Karar öncesi 20 bin 400 dolar seviyesi civarında hareket eden kripto para piyasasının en yüksek hacimlisi Bitcoin, 20 bin 737 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise bin 558 dolardan 1621 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde kısa sürede görülen toparlanmanın etkisiyle birlikte kripto paraların toplam sermaye değeri 964 milyar dolardan 983 milyar dolar seviyesine kadar çıktı.

Özellikle Fed’in sonraki toplantılarda faiz artış hızında yavaşlamaya gidileceğine yönelik beklentiler piyasada risk iştahını artırırken, bu durum kripto paralara yaradı. Kripto para piyasası Fed kararına ilk tepkiyi pozitif yönde verdi. (Milliyet)