Gazete Vatan Logo

Kripto para borsasında bir ilk yaşandı! Yatırımcılar afalladı: Bitcoin, Ethereum...

Kripto para ile ilgili son dakika gelişmesi. Bitcoin sert düşüş yaşadı. Yatırımcılar tedirgin bir şekilde bekliyor. Bitcoin dibi gördü. Bitcoin düşüş sürüyor. Bitcoin yükselmedi. En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, 18 bin doları test etti. Bir türlü beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen Bitcoin, yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Haziran ayında yüzde 41 ile tarihinin en büyük aylık düşüşüne imza atan Bitcoin, Dün gece 19 bin doların altını gördü. Dakikalar içerisinde yüzde 8.5 değer kazanarak 20 bin 600 doları aşan Bitcoin bugün yine 19 bin dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin piyasasında neler oluyor? Kripto paralarda son durum ne? Kripto para düştü mü? Bitcoin düştü mü? Bitcoin yükselir mi? Ethereum ne kadar? İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Kripto para borsasında bir ilk yaşandı! Yatırımcılar afalladı: Bitcoin, Ethereum...

Kripto para son dakika. Kripto para piyasaları mayıs ayında yaşanan sert düşüşün ardından toparlanmakta güçlük çekiyor. En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin bugün kritik seviye olan 20 bin doların altına geriledi ve 18 bin dolar seviyelerine düştü.

Bitcoin’de günlük değer kaybı yüzde 5’i bulurken yatırımcıların tedirginliği devam ediyor. Bitcoin saat 20.45 itibarıyla 19 bin 450 dolar civarında seyrederken işlem görürken Ethereum 1075 dolar seviyesinde dalgalanıyor.

HAZİRANDA YÜZDE 41 DÜŞTÜ

HaberTürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre; temmuzun ilk gününde sert hareketler yaşayan Bitcoin haziran ayında yüzde 41 düşerek tarihinin en büyük aylık düşüşüne imza attı. 2010'a kadar giden verilere göre Bitcoin geçen aydan önce en büyük düşüşünü yüzde 40 ile Eylül 2011'de yaşamıştı. Mayıs 2021'de yüzde 37.5 değer kaybeden Bitcoin, Kasım 2018'de yüzde 37, Mart 2020'de ise yüzde 24.7 düşmüştü. Bunlar dünyanın en popüler kripto parasının en kötü ayları olarak kayıtlara geçti. Bitcoin haziran başında 31.900 doların üzerinde seyrediyordu.

Haberin Devamı

Mayıs ayında TerraUSD ve LUNA'nın 60 milyar dolarlık çöküşüyle sarsılan kripto para piyasasında resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda düşen risk iştahına paralel bir gerileme yaşandı. Ancak kripto para fonlama şirketi Celcius'un müşteri çekimlerini durdurması ve kripto hedge fonu ThreeArrows Capital'ın iflası olumsuz rüzgarlara katkıda bulundu.

ETHEREUM ERİYOR

Haziran ayında piyasa değeri bakımından ikinci en büyük kripto par olan Ethereum ise yüzde 48 değer kaybetti. Ethereum bu öğlen itibarıyla ise günlük yüzde 2.5 değer kazanarak 1.050 dolara çıktı.

Bugün Binance Coin yüzde 5.1, Cardano (ADA) yüzde 1.95, Ripple yüzde 2.1, Solana yüzde 2.6, Dogecoin ise yüzde 2.7'lik yükselişler kaydetti.