Gazete Vatan Logo

Kripto para borsalarıyla ilgili flaş gelişme! BTC Türk, Binance ve Paribu...

Kripto para borsalarıyla ilgili son dakika gelişmesi! AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, uzun zamandır çalışmaları süren "kripto varlıklar" yasası ile ilgili Türkiye'nin en büyük üç kripto para borsası BTC Türk, Binance ve Paribu'nun yetkilileriyle bir araya geldi.

Kripto para borsalarıyla ilgili flaş gelişme! BTC Türk, Binance ve Paribu...

Edinilen bilgiye göre, yetkililer Türkiye'de kripto piyasasının regüle edilmesine yönelik önerilerini sıralarken, "Kripto para kullanıcılarına yönelik bir vergilendirme olmamalı; biz zaten kripto para borsaları olarak onların yaptığı her işlem için vergi ödüyoruz. Yabancı borsalar ise şu an bir vergilendirmeye tabi değil. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Ayrıca yabancı borsalara minimum sermaye şartı konulması, bu borsaların sistem altyapısını Türkiye'de kurması ve bu yolla hesap verilebilir olmasının sağlanması gerekiyor" dedi.

Teknik birikim

Toplantıda, yasa çalışmasındaki en önemli zorluğun "kripto varlıkların nasıl saklanacağı"na ilişkin düzenleme olacağı belirtilirken, "Aldığınız coinleri, kripto para borsalarının teknolojik altyapıları saklıyor. Buna kural koyabilecek teknik birikime sahip bürokratların yetişmesi gerekli" yorumu yapıldı.

‘Mağduriyet yaşanmasın’

Önceki gün yine Meclis’te Türkiye’nin en büyük üç kripto para borsasının yetkilileriyle bir araya gelen Elitaş, talep ve önerileri dinledi. Kripto borsa yetkilileri, şu değerlendirmelerde de bulundu:

Haberin Devamı

“Şu anda piyasa, yasal olarak düzenlenmediği için herkes elini kolunu sallayarak kripto dünyasına girebiliyor. Ortalıkta kullanıcıların ne alıp ne satması gerektiğini söyleyen çok fazla fenomen var. Bu durum önümüzdeki dönemde bugüne kadar yaşananlardan daha büyük mağduriyetler yaratabilir. Yabancı borsalar, Türkiye’de hiçbir kurala tabi olmadan, vergi ödemeden, MASAK’la ilgili hiçbir yükümlülüğü bulunmadan kullanıcı kabul ediyor. Devlet mevcut durumda, istediği an o yabancı borsayla ilgili verilere erişemiyor.” (Ayşegül Kahvecioğlu-Milliyet)