Gazete Vatan Logo

Kremlin Türk işadamına casusluk kelepçesi taktı

Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Ahmet Şahap Ünlü, Moskova’da kaldığı otelde tutuklandı. Kanser hastası 72 yaşındaki işadamı casusluk iddiasıyla Lefortovo Cezaevi’nin karantina bölümünde tutuluyor

Kremlin Türk işadamına casusluk kelepçesi taktı

Türkiye Norveç İş Konseyi Başkanı Ahmet Şahap Ünlü’nün casusluk suçlamasıyla Moskova’da tutuklandığı öne sürüldü. Rus gazeteci Zoya Svetova, Türk işadamı Ahmet Şahap Ünlü’nün casusluk suçlamasıyla Moskova’daki bir cezaevinde tutulduğunu duyurdu. Svetova, Facebook sayfasındaki paylaşımda ortaya ilginç bir iddia atarak önceki gün Moskova’daki Lefortovo Cezaevinin karantina bölümünde 72 yaşındaki Ünlü’yü gördüklerini yazdı. Svetova, Türk işadamının kanser hastası ve aynı zamanda şeker hastası olduğunu, 6 ay önce Fransız doktorların kendisine bir buçuk yıllık ömrü kaldığını söylediğini aktardı.

İddiayı reddetti

Rus gazeteci, Ünlü’nün 2 gün önce kaldığı otelde tutuklandığını, büyük olasılıkla casuslukla suçlandığını bildirdi. Kendisiyle görüştüğünü aktaran Zoya Svetova, “Çok az Rusça bildiği için İngilizce konuştuk. Bana Sovyet döneminde iki ülke ilişkilerinin gelişmesine öncülük ettiğini, ancak şimdi ilişkilerin bozulduğunu, cezaevinde ölmesinin büyük bir siyasi skandala yol açacağını ve hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını söyledi” dedi.

Haberin Devamı

6 dil bilen aşiret reisi çocuğu

Lidya Pertol Lojistik İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahap Ünlü, 1944 yılında Gaziantep’in İslahiye İlçesi Melikanlı Köyü’nde doğdu. Annesi Belikanlı, babası Delikanlı aşiret reislerinin çocuğu olan Ünlü, 1950 yılında babasının Demokrat Parti’den Gaziantep milletvekili seçilmesi nedeniyle ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da TED Koleji’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini Almanya’nın Friedrich Wilhelm Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde tamamlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi oldu.

Rusya’da Yakıt Bakanlığı’na danışmanlık yaptı

Çalışma hayatına Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Dış Ülkeler Temsilciliği ile başlayan Ünlü, 1983-1994 yılları arasında denizcilik şirketlerinden Zihni Şirketler Grubu’na ait şirketlerde Genel Müdürlük yaptı. Ünlü, 1994 yılından bu yana gemi inşaa-bakım, onarım ve dış ticaretle uğraşan kendi şirketini yönetiyor. Sovyetler Birliği’nin dağılıp Rusya Federasyonu oluştuktan sonra 2000-2003 yılları arasında Rusya Federasyonu Yakıt Bakanlığı’na ve RAOJES Elektrik Üretim ve dağıtım şirketine danışmanlık yaptı. Akademik seviyede İngilizce ve Almanca olmak üzere, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Kürtçe bilen Ünlü, birçok iş konseyinin yönetiminde görev aldı. Halen Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı olan Ahmet Şahap Ünlü, Türkiye-Tacikistan, Türkiye-Letonya, Türkiye-Kazakistan iş konseylerinde kurucu başkanlığın yanı sıra Türkiye-Macaristan, Türkiye-Avusturya, Türkiye-İspanya, Türkiye-Yunanistan, Türkiye-Gürcistan iş konseylerinde de başkan ve başkan vekili olarak görev üstlendi. Ünlü, halen UND YİK üyesi.

Haberin Devamı