Gazete Vatan Logo

KOSGEB nedir, ne demek? KOSGEB’in açılımı ve KOSGEB destekleri 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Erdoğan KOSGEB destekleriyle ilgili bir de müjde verdi. Peki, KOSGEB nedir, ne demek? KOSGEB’in açılımı ve KOSGEB destekleri 2022

KOSGEB nedir, ne demek? KOSGEB’in açılımı ve KOSGEB destekleri 2022

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni mezun gençlerin istihdamı teşvik edilecek. İşletmelere 100 bin lira destek veriyoruz” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından KOSGEB nedir, ne demek? Sorularında artış yaşandı. Peki, KOSGEB’in açılımı ve KOSGEB destekleri 2022

KOSGEB nedir, ne demek?

KOSGEB hibe ve faizsiz kredi desteği başvurusu yapmak için 18 yaşından büyük olma zorunluluğu bulunmaktadır. KOSGEB destekleri, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere verilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler, KOSGEB başvurusu yapamazlar.

KOSGEB’in açılımı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEKLERİ 2022

KOSGEB destekleri genişletiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz.” dedi.

"Dünya ve ülkemiz açısından zor geçen 2021'i uğur ve yeni umutlarla, yeni heyecanlarla 2022 yılında girdik. Yeni miladi yılın ülkemiz ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Salgın ekonomiler üzerinde baskılar artırdığı geçtiğimiz yıl ihracatın lokomotifi olduğu hızlı büyümeyi sürdürmüştür. İstihdamda yıllık 2 milyonu bulan bir artış sağladık. Küresel mal ticaretinin yüzde 10 arttığı geçtiğimiz yıl biz ihracatımızı yüzde 33 yükseltmeyi başararak bu alanda da farkımızı ortaya koyduk. İlk defa küresel ihracattan aldığımız payı yüzde 1'in üzerine taşıdık. Geçmişle mukayese ettiğimizde 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımızı 6 kattan fazla artırdığımızı görüyoruz. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 83'ün üzerine çıktı. Bu oranın 2000'lerin başında yüzde 51 olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Dış ticaretimizde milli paramızın kullanım seviyemizin 183 milyar liraya ulaşmış olması da bir diğer önemli gelişmedir. 2021 ihracatımızın ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı