Gazete Vatan Logo

Konut kredi faiz oranları ne kadar düştü? 0,78 faiz oranları bankalara nasıl yansıyacak?

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 10 puanlık bir faiz indirimi yaptı. Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası vatandaşlar faiz oranlarının ne kadar düştü? Diye araştırmaya başladı. Kredi faiz oranlarının Kasım ayı ile birlikte düşmesi bekleniyordu. Peki, Kasım ayında özel ve kamu bankalarının verdiği ev kredileri faiz oranları ne olacak? Ne kadar bir düşüş yaşanacak?

Konut kredi faiz oranları ne kadar düştü? 0,78 faiz oranları bankalara nasıl yansıyacak?

Bankalar çeşitli zamanlarda konut kredisi ile ilgili uygun kampanyalar yapıyor. Bankalar firmalarla yaptığı iş birliği ile faiz oranlarında ciddi bir düşüklüğe gidiyor. Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra birçok kişi bankaların konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. İşte, İşte Ziraat, Halkbank, Vakıfbank ve İş Bankası konut kredisi faiz oranları

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜYOR!

Merkez Bankası’nın attığı adım, bankaların konut kredi faiz oranlarına da yansıdı. Bankalar, konut kredisi faiz oranı indirim kampanyalarına yeniden hız kazandırdı.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank anlaşma sağladığı firmalardan satın alınacak konutlar için aylık yüzde 79 faiz oranı ve 180 aya kadar vade seçenekleri ile konut kredisi veriyor. Bu kampanya anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerli olmaktadır.

KUVEYT TÜRK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Kuveyt Türk konut kredisi faiz oranı ise 1.04 oranında seyir etmektedir.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

İş Bankası konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.17 olarak belirlenmişti. İş Bankası da tıpkı Vakıfbank gibi anlaşmalı firmalardan alınan konutlar için yüzde 0.78 oranında konut kredisi faiz oranı uygulamaktadır.

Haberin Devamı

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI

TEB’de konut kredisi faiz oranı ise 1,1 faiz oranı sahip.

GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ

Garanti konut kredisinde 1,2 faiz oranı sunuluyor.

INGBANK KONUT FAİZ ORANI

INGBANK’nin konut kredilerinde sağladığı faiz oranı ise 1,09.

ALBARAKA KONUT FAİZ ORANI

Albaraka Türk konut almak isteyenlere yüzde 1.19 kredi imkanı sunuluyor

YAPI KREDİ KONUT FAİZ ORANI

Konut satın almak isteyenler için Yapıkredi 1,17 faiz oranı imkanı sunuluyor.

ŞEKERBANK KONUT FAİZ ORANI

Konut kredilerinde 1,39 faiz oranı sunuluyor.

HALKBANK KONUT KREDSİ FAİZ ORANLARI

Halkbank, konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank da anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak faiz indirimine gidiyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası da uygun konut kredisi faiz oranı sunan bankalardan biri. Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunan Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için ise yüzde 0.79 faiz oranı uyguluyor.

Haberin Devamı

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat gibi Vakıfbank da konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır.

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Akbank konut kredilerinde 1,17 faiz oranı sunuluyor.

12 ARALIK’TA YAPILACAK TOPLANTIDAN YİNE FAİZ İNDİRİMİ ÇIKAR MI?

İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Beyhan Hilal Yaslıdağ, faiz indirimi kararını değerlendirerek, konut kredi faizlerinde yapılandırma beklentilerine yönelik açıklama yaptı.

12 Aralık’ta yapılacak MB toplantısında tekrar faiz indirimi gerçekleşirse, kredi faizlerinde daha fazla düşüş ve alternatif yatırım araçlarına olan talebin artacağını öngören Dr. Yaslıdağ, “Çünkü mevduat faizleri daha da aşağıya indirilecektir. Fakat MB, yeteri kadar faiz indirimi gerçekleştirdiğini düşünüp, jeopolitik ve finansal riskler açısından ekonominin daha iyi olduğunu görürse indirim yapmayabilir. Ama yaptığını dikkate alırsak faizlerdeki düşüşle birlikte yatırım, üretim ve istihdam artar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hilal Yaslıdağ açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Türkiye’de 2.5 milyon civarında satılmayı bekleyen konut olduğunu hatırlatan Dr. Yaslıdağ, “Faizler yüksek olunca kredi çekilmesi güç o yüzden bu konutlar satılamıyor. Faizlerin düşmesiyle bu konutlara talep artacaktır. Talebin artmasıyla konut satışları doğru orantıda ilerleyecektir. Buna bağlı olarak konut fiyatlarında az da olsa artış olmasını bekliyoruz” diye açıkladı.