Gazete Vatan Logo

Köksal Toptan federasyona kırıldı 50 vekil “Bizi maça götürün” dedi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye-Hırvatistan maçına 20 AKP’li vekili götürünce Almanya maçını izlemek isteyen vekiller Başesgioğlu’ndan ’Almanya maçına bizi götür’ talebinde bulundu. AKP’den yaklaşık 50 vekil maçı İsviçre’de izlemek için müracaatta bulundu.

Maç bileti konusunda sıkıntı yaşanmadığına dikkat çekilirken, vekillerin konaklayacağı otel ve uçak konusunda sorun olduğu belirtildi. Uçak bulunması halinde talep eden vekillerin tamamı İsviçre’ye götürülecek. Listenin bugün netleşmesi bekleniyor.

Hırvatistan maçını AKP’den dört bayan vekil izledi. Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu ve İstanbul Milletvekili Özlem Türköne. n Aşkın Asan, milli maçla ilgili VATAN’a şunları söyledi: “Dört bayan arkadaş Hırvatistan maçını birlikte izledik. Şimdi tekrar gitmek istiyoruz. Almanya’yı toz duman edeceğiz. Viyana’ya (final) tekrar gideceğiz.”

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Futbol Federasyonu’na, “Türkiye’de herkesi ve her kesimi milli takımın maçlarına davet ettiler. Ama nedense TBMM’yi akıllarına getirmediler. Şu ana kadar bana gelmiş bir davet yok” sözleriyle sitem etti. Toptan, Çarşamba günü Ukrayna’da olacağını da ifade etti.

Fatih Terim’in Türk Milli Takımı’nın kanıtlanmış lideri olduğunu söyleyen Toptan, liderin her zaman, her yerde öncü kişi olduğunu kaydetti. Toptan, “Mucize olarak nitelendirilen durumlar, liderin ekibiyle tam bütünleşmesi, ekibinin performansının lidere yaklaşması, bütünleşmesi halinde ortaya çıkıyor” dedi.



Haberin Devamı