Gazete Vatan Logo

Koç ‘Charlton Atletic’i istedi!

Koç Holding, İngiltere’nin köklü futbol kulüplerinden Charlton Atletic’e talip oldu. Ancak araya Rus işadamları da girip fiyat yükseltince pazarlıklar durdu.

Beyaz eşyada Beko markasıyla İngiltere’de pazar lideri olan Koç Holding’in İngiltere’nin en köklü takımlarından birine talip olduğu ortaya çıktı.

Finansglobal.com’un haberine göre, Koç Holding yöneticileri Charlton Atletic’i satın almak üzere kulübün hissedarlarına geçtiğimiz aylarda teklif götürdü.

İngiltere pazarına çok büyük önem veren, beyaz eşya kategorilerinin tamamında satışlarda ilk 3 içinde olan Beko’yu İngiltere pazarında daha da büyütmek isteyen Koç’un bu satınalmaya büyük önem verdiği öğrenildi.

Koç Holding, Londra takımı Charlton Atletic’i satın almak için geçtiğimiz yıl kulubün sahipleri Tony Jimenez ve Michael Slater’a teklif verdi.

Teklif de verdiler

Ancak görüşmeler uzayınca devreye Ruslar girdi. Yaklaşık 8 milyon sterlin faaliyet zararı açıklayan Charlton’a taze para girişi sağlamayı amaçlayan patronlar, kulubü 2010 yılında devralmıştı.

Premier League’de 9 yıl boyunca top koşturan Londra ekibi, 2007 yılında bir alt lig olan League One’a düşmüştü. 1905 yılında kurulan Charlton Athletic, Premier Lig’in en eski takımlarından biri.

Koç Holding’in markası Beko, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında İngiltere Federasyon Kupası’nın da resmi sponsoru konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı