Gazete Vatan Logo

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Zorunlu kış lastiği uygulaması 2022 tarihi ve cezası…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması bu hafta başlıyor. Peki, Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar?

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Zorunlu kış lastiği uygulaması 2022 tarihi ve cezası…

Kış lastiği uygulaması için tarih yaklaşıyor. Kış lastiği uygulaması her yıl belirli tarihler arasında zorunlu tutuluyor. Uygulamaya uymayan araç sahiplerine ise trafik cezası kesiliyor. Peki, Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Zorunlu kış lastiği uygulaması 2022 tarihi ve cezası…

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor?

1 Aralık'ta başlayacak, uygulama 4 ay sürecek. 1 Nisan 2023'te sona erecek.

Kış lastiği cezası ne kadar?

Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.

Araçlarına kış lastiği takmak isteyen sürücüler lastikçilerin yolunu tuttu. Kış lastiği takma zorunluluğuna sayılı günler kala lastikçilerde yoğunluk oluştu. Sadece ticari araçlara uygulanacak olmasına rağmen bireysel araç sahiplerinin de kış lastiği takmaya geldiğini söyleyen lastikçiler, meteorolojik olarak yapılan açıklamaların bu yoğunluğu artırdığını söyledi. Gelen soğuk hava dalgaları da taleplerde bir artışa yol açtığı görüldü. Ustalar, can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Öte yandan kış lastiği alacak sürücülerin mevcut olan kış lastiği dişlerini ölçtürmeleri gerektiğini belirten lastikçiler, erime veya kopukluk varsa kesinlikle mevcut lastikleri kullanmamaları gerektiğini söyledi. Dört adet kış lastiği ortalama 4 bin liradan satılıyor.