Gazete Vatan Logo

Depremzedelere 15 bin TL ne zaman verilecek? Kira ve taşınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili etkiledi. Depremden etkilenen milyonlarca insan için alınan yeni yardım kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Kira ve taşınma desteği olarak açıklanan yardımda depremzedele 15 bin TL yardım yapılacak. Deprem bölgesinden taşınacaklara verilecek kira ve taşınma desteği başvurusu nereye ve nasıl yapılacak?

Depremzedelere 15 bin TL ne zaman verilecek? Kira ve taşınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

15 bin TL kira ve taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Deprem bölgesinden taşınacak depremzedelere verilecek kira ve taşınma desteği nakdi olarak verilecek. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen depremzedelere kira ve taşınma yardımını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

15 BİN TL KİRA VE TAŞINMA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hane başına verilecek kira ve taşınma yardımı 15 bin TL olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Kira yardımını da inşallah yapacağız.” sözlerini kullandı.

Depremzedelere kira yardımı ve taşınma desteğinin başvuruları henüz başlamadı. Ancak işlemlerin e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da yaptığı ikinci açıklamada ise konteyner kentler dışında barınacaklara yardım miktarını duyurdu. Ev sahipleri için aylık 5 bin lira, kiracı olanlara aylık 2 bin lira kira yardımı yapılacak.