Gazete Vatan Logo

Kira fiyatlarına yeni düzenleme! Kiralara tavan fiyat mı gelecek, üst sınır getirilecek mi? Kiralarda düzenleme nasıl olacak?

Kiralarda düzenleme nasıl olacak, kiralara tavan fiyat mı gelecek mi? Türkiye’deki kira fiyatları kabus haline geldi. Yüksek enflasyon ve inşaat sektöründe artan maliyet konut arzını beraberinde getirdi. Konut arzının talebi karşılayaması kiracı sayısını arttırdı bu da kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Kira artışlarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında bugün saat 19:00'da toplantı yapılacak. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'ndan üst düzey temsilciler katılacak. Peki, Kiralara üst sınır getirilecek mi, kiralarda düzenleme nasıl olacak?

Kira fiyatlarına yeni düzenleme! Kiralara tavan fiyat mı gelecek, üst sınır getirilecek mi? Kiralarda düzenleme nasıl olacak?

Tırmanışa geçen kira fiyatları için 3 bakanlık bir araya geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" demişti. 3 bakanlık toplantı yapacak. İşte Kira fiyatlarına yeni düzenleme ile ilgili detaylar…

Kiralara tavan fiyat mı gelecek, üst sınır getirilecek mi?

Kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için hükümetin masadaki ilk seçenek tavan fiyat uygulaması olacak. Bugün Bakanlıkların ortak çalışmasıyla, kira artışlarına müdahale bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarına dair açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Kurum:

Haberin Devamı

"Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz.

Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" diyerek konuya ilişkin son gelişmeleri aktarmıştı.