Gazete Vatan Logo

Kira artış oranı hesaplama! 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar, TEFE TÜFE ne oldu, ocak ayı kira zammı kaç TL? Kira artış zam sınırlaması ne zaman bitecek?

Kira artış oranı hesaplama vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. TÜİK Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla Ocak ayı 2023 kira artış oranı netleşiyor. Kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar ile ev sahipleri konut kiralarındaki artışı merak ederken, geçtiğimiz aylarda yüzde 25 oranında gelen sınırlandırılmanın ne zaman kadar devam edeceğini sorguladı. Peki, TEFE TÜFE 2023 Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu, ocak ayı kira zammı kaç TL? Kira artış sınırlaması ne zaman bitecek?

Kira artış oranı hesaplama! 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar, TEFE TÜFE ne oldu, ocak ayı kira zammı kaç TL? Kira artış zam sınırlaması ne zaman bitecek?

Kira artış oranı, enflasyon verilerinin açıklamasıyla netlik kazanacak. Konut kiralarında artış sınırlaması bulunsa da "TEFE TÜFE 2023 Ocak kira artış oranı zammı ne kadar oldu, ocak ayı kira artış oranı ne? Gibi sorulara yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Karar ev sahiplerinin kiralara yüzde 25'ten fazla artış yapamayacağı anlamına gelse de vatandaş merak ediliyor. Peki, Ocak 2023 kira artış oranı ne kadar, oldu, kiralardaki zam sınırlaması ne zaman bitiyor?

OCAK AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.

Buna göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenecek
konut kira sözleşmelerindeki artış, bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyecek.

1 yıl süreyle 12 aylık TÜFE ortalaması yerine sabit oran uygulanacak. TÜFE, yüzde 25'in altında gerçekleşirse düşük oran geçerli sayılacak. Yüzde 25'lik artışı geçecek şekilde yapılan sözleşmeler geçersiz olacak.

Düzenlemeden mevcut konut kiracıları yararlanacak. Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de yüzde 25 sınırı uygulanacak.

Haberin Devamı

Sınırlama olmasaydı kira artış oranının ne kadar olacak 3 Ocak 2023 saat 10.00’da açıklanacak enflasyon oranlarıyla belli olacak.