Gazete Vatan Logo

Kasabın bakkalın cebine emekliden 5 milyar lira

16 banka ile promosyon ödemesinde anlaşılırken, 11 milyonu aşkın emekliye 3 ayda verilecek 5 milyar lira esnafa bayram yaptıracak

Kasabın bakkalın cebine emekliden 5 milyar lira

Bankalarla imzalanan protokol kapsamında emeklilerin yüzde 99.5’ine promosyon ödemesi kesinleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 11.5 milyon emeklimize; Mart-Mayıs’ta tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 milyar TL’lik bir rakam ödenecek. Şu ana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99.5’ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok” dedi. Promosyon ödemelerinin ekonomiyi canlandırma girişimlerine katkı vermesi bekleniyor.

300-450 lira arasında

Emekli aylıklarının 3 sene süresince aynı bankayı kullanarak alınması karşılığında emeklilere 2017’de 300 ile 450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacak. 1.000 TL altında maaş alanlara 300, 1.000-2.000 TL arasındakilere 375, 2 bin TL üzerinde maaş alanlara 450 TL ödenecek.

Kıdem tazminatında % 70 uzlaşıldı

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, şeffaf, güçlü, hakkaniyetli ve geliştirilebilir bir kıdem tazminatı fonunu, referandum sürecinden sonra masaya getireceklerini bildirdi. Müezzinoğlu, “Sendikaların, çalışanların da olabildiğince maksimum ortak görüşle -ki şu anda yüzde 70’lerde bir ortak görüş olduğunu görüyorum- bunu inşallah referandumdan sonra daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Çalışma hayatında en büyük reformumuz bu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Büyükanne Projesi’ne 7 kat fazla talep geldi

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada da, “Büyükanne Projesi”nin yoğun ilgi gördüğünü bildirdi. Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Dün (Önceki gün) alınan rakamları söylüyorum, biz 1.000 aile için çıktık yola ama 6 bin 500’e kadar paydaşlarımız sahip çıktı. 6 bin 500 aileye 10 ilde pilot uygulama yapıyoruz. 46 binin üzerinde müracaat oldu. 11 bin 200 şu anda bizim belirlediğimiz kriterlere uygun aile var elimizde. Ama pilot uygulamamız 6 bin 500. Kocaeli Sanayi Odası, Ticaret Odası ‘Biz de varız’ derse ona bişey diyemem. Patentini de alacağız inşallah. Kamouoyunda müthiş rağbet gördü. Bazıları da ‘Ben 2-3 torun büyüttüm bize yok mu?’ diyor. Geriye dönük onlara belki bir ödül veririz ama oğluna ve kızına tavsiyede bulunacak.”

Haberin Devamı