Gazete Vatan Logo

Kartal, Vodafone ile gelirlerini uçuracak

Vodafone ile 29 milyon dolara sponsorluk anlaşmasını yapan Beşiktaş’ın formaları için artık 1.200’den fazla cep merkezinden sipariş verilebilecek. Vodafone Arena’da ise konserden restorana yeni gelirler yaratılacak

Beşiktaş, yeni stadına da isim veren Vodafone’dan Türk spor tarihinin en yüksek sponsorluk gelirini (toplamda 145 milyon dolar) elde edecek. Vodafone Türkiye, Vodafone logolu yeni forma tanıtımını takımın kamp yaptığı İngiltere’nin Leeds şehrinde gerçekleştirdi. Önümüzdeki sezonda, Beşiktaş formaları, Türkiye’deki tüm Vodafone Cep Merkezleri’nden sipariş verilebilecek. Böylece, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün resmi satış noktaları Kartal Yuvaları ve Adidas mağazalarından yapılan forma satışlarına, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış olan 1.200’den fazla Vodafone Cep Merkezi aracılığıyla destek olunacak.

Gönül birliği

Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un katılımıyla formaları tanıtan Vodafone Türkiye’nin CEO’su Gökhan Öğüt, bu birlikteliği ‘gönül birliği’ olarak nitelendirdi. Bu işbirliğinin sadece stada isim verilmesinden çok daha öte anlamları olduğunu kaydeden Öğüt, “Tüm Türkiye genelinde Beşiktaş’ın forma ve lisanslı ürünlerinin satıldığı 52 adet ‘Kartal Yuvası’ mağazası var. Vodafone’un ise yine Türkiye genelindeki ‘Cep Merkezleri’ sayısı 1.250 adet. Artık Vodafone Cep Merkezleri’nde de Beşiktaş forması ve lisanslı ürünlerini satmaya başlayacağız. İlerleyen günlerde Beşiktaş forması özelinde yeni kampanyalarımız olacak. Sadakat programı çerçevesinde müşterilerimize forma hediyesi gibi bir takım çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 400 bin forma

Fikret Orman ise bu stratejik birlikteliğin forma satışları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Geçen yıl 252 bin forma satmıştık. Bu yıl ise ‘gönül birliğimiz’in de desteğiyle 400 bin forma satışı hedefliyoruz” dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da yaptığı sunumla Türk spor ekonomisiyle ilgili rakamları paylaştı.

Buruk’un sunumuna göre Türkiye’deki futbol ekonomisinin büyüklüğü 795 milyon dolar. Bu rakamın 298 milyon doları üç büyük kulübün toplam marka değerinden oluşuyor. Vodafone’un 145 milyon dolarlık Beşiktaş sponsorluğu üzerinden kaba bir hesap yapıldığında, bu rakam Türk futbol ekonomisi içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor.

Haberin Devamı

Çarşı’nın patentini aldı

fikret Orman, Vodafone Arena açıldıktan sonra 130 milyon lira stad gelirini kovalayacaklarını, bunun 50-55 milyon lirasının loca, bilet ve kombine bilet satışlarından geleceğini söyledi. Bu yıl operasyonel kâr açıklayacaklarını belirten Orman, Beşiktaş’ın efsane tribünü Çarşı’yla ilgili de “Çarşı logosunun patentini aldık” dedi.

Defile, konser ve restoran Şahenk’te

145 milyon dolarlık dev sponsorlukla ilgili detaylar paylaşan Gökhan Öğüt, “Global onay gerektiren bir anlaşmaydı. O kadar iyi bir plan yaptık ki hemen kabul edildi” dedi. Fikret Orman ise “7 gün açık bir kompleks tasarladık. Restoranlar için Ferit Şahenk’in şirketi D.ream ile temastayız. Moda defileleri ve konserlere ilgili de Doğuş şirketlerinden IMG ile anlaştık” diye konuştu.

Servis gelirleri 1.4 milyar lira oldu

19 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde servis gelirlerini yüzde 10.8 artırdı. Şirketin söz konusu dönemde servis gelirleri 1.4 milyar TL’ye ulaştı.Veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artıran Vodafone Türkiye, abone sayısını 20.4 milyona çıkardı. Şirketin ortalama abone başına geliri (ARPU), finansal yılın birinci çeyreğinde 22.1 TL olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı