Gazete Vatan Logo

İtalyan dev Türkiye’den alımı ikiye katladı

Ayaydın’ın ortağı, İtalyan tekstil devi Miroglio’nun yöneticisi Giuseppe Miroglio, Türkiye’ye güvenlerinin tam olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için daha stratejik oldu. 2016 satın alma hedefimizi 2 katına 100 milyon euroya çıkartıyoruz” dedi.

İtalyan dev Türkiye’den alımı ikiye katladı

İpekyol, Machka ve Twist markalarının yaratıcısı Ayaydın Grup ve İtalyan Miroglio ortaklığı ile 2008 yılında kurulan Ayaydın-Miroglio Grubu, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı. Ayaydın-Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giuseppe Miroglio, Türk ekonomisine güvenlerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Miroglio Grup, dünya çapında 34 ülkede 49 şirket ve 3 organize sanayi bölgesi ile faaliyet gösteriyor. Türkiye bizim için daha stratejik bir nokta olmaya başladı. Tedariklerimizi daha fazla Türkiye’ye kaydırıyoruz. 2016 satın alma hedefimizi 2 katına yani 100 milyon euroya çıkartıyoruz” diye konuştu.

Her şey daha iyi olacak

Ayaydın Grup’la 2008 yılında anlaşma imzaladıklarını ve geçen süreçte 6 kat büyüdüklerini de dile getiten Miroglio, “Türkiye, güçlü bir ekonomiye sahip. Her ülkede inişler çıkışlar olur. Pazara güveniyoruz. Her şey daha pozitif olacak. Türkiye’de son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen inancımız azalmadı aksine daha da arttı.” Ayaydın-Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın da “Son aylarda ülke olarak pek çok üzücü olayı üst üste yaşadık. Hükümetimizin aldığı hızlı kararlar, izlediği doğru politika ve halkımızın demokrasiye olan inancı ile son krizi de çok kısa sürede yara almadan atlattık. Artık ülkemiz için daha fazla çalışmamız, daha fazla emek sarfetmemiz lazım. 7/24 çalışmalı, üreterek ve ihracat yaparak bu açığı kapatmalıyız. Biz bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

İnancımız daha da arttı

Türkiye’de 42 şehirde 136 İpekyol, 58 Twist ve 6 Machka olmak üzere 200 mağazalarını olduğunu söyleyen

Ayaydın-Miroglio Grubu Genel Müdürü Uğur Ayaydın, “Bu yıl sonuna kadar 8 mağaza daha açacağız. Yılı 208 mağazayla ve 20 milyon TL yatırımla kapatacağız. 2017 yılında yurt içinde 20 mağaza daha açacağız” dedi.

Ayaydın, yurt dışı çalışmalarını şöyle anlattı: “2016 yılında İpekyol ve Machka’yı İtalya’ya taşıdık. Suudi Arabistan’da üçüncü mağazamızı açtık, 3 yeni mağaza açma konusunda anlaştık. 2017 sonuna kadar

Haberin Devamı

5 mağaza için de görüşüyoruz. İran, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Kıbrıs, Azerbaycan’da 15 mağazamız var. Yıl sonunda 19 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz.”