Gazete Vatan Logo

İstikamet Avusturya

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle yurt dışına çıkışlar arttı. Kayak merkezi Avusturya öne çıktı. İç hatların boş olduğu görüldü. Yurt içinde de Uludağ ve Kartalkaya favori merkezler...

İstikamet Avusturya

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan 18 milyon öğrencinin önceki gün yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte ailelerin yurt dışı çıkışlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde dün sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Check-in işlemlerinin yapıldığı kontuar ve pasaport kontrol noktalarında yoğunluklar yaşandı. Karne hediyesi olarak tatillerinde yurt dışına giden çocuklar mutlu olduklarını söylediler. İç hatların ise boş olduğu görüldü.

Yurt dışı tatil destinasyonunda Avrupa’nın en büyük kayak merkezlerinden Avusturya öne çıktı. Tatile giden öğrencilerden Aras Ceylan, “Derslerimin hepsi iyi Avusturya’ya kaymaya gideceğim” derken Tan Sezer, “Devlet ödevleri yasaklamış, tek ödev verdiler. Avusturya’ya kaymaya gidiyoruz” diye konuştu. Derslerinin hepsinin iyi olduğunu belirten Efe Ceylan ise “Derslerim iyi, en sevdiğim ders matematik. Bakanlık bu sömestrda ödev vermelerini istememiş. Avusturya’ya kaymaya gidiyorum” dedi. Tatilde Almanya’da at binmeye gideceğini söyleyen Berfin Uslu, “Karnem çok iyi geldi” dedi.

Haberin Devamı

Otoparklarda bile yer kalmadı

Türkiye’nin kayak merkezlerinde de yoğunluk yaşanıyor. 2 haftalık tatil ile birlikte en hareketli günlerini yaşayan Uludağ’da otellerin büyük bölümü doldu. Kar kalınlığının 160 santime yükseldiği Uludağ’da otel işletmecileri sömestre tatilinde hazırladıkları paket programlara ilginin beklediklerinden çok daha fazla olduğunu söylediler. Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya, yarı yıl tatiliyle birlikte tatilci akınına uğradı. Müşterilerine 3, 4, 5 günlük paketler sunan oteller tamamen doldu. Toplam 2 bin yatak kapasiteli otellerin kapalı ve açık otoparklarında yer kalmadı. Cıbıltepe’de de yoğunluk yaşandı.