Gazete Vatan Logo

İşte hesaplı tatilin püf noktaları

Yaz yaklaşırken birçok kişi tatil planı yapmaya başladı. Yaz tatili nasıl daha hesaplı hale getirilebilir. İşte püf noktaları...

İşte hesaplı tatilin püf noktaları

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla turizm sektöründe hareketlilik hız kazandı. Bu yıl 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye'de, oteller şimdiden yaz sezonu için yüzde 70 doluluğa ulaştı. Yoğun talep otel konaklama ücretlerinde de kendini gösterdi. Türkiye genelinde otel ve pansiyon fiyatları ortalama yüzde 40 arttı. Yüksek ilgi gören kimi otellerdeki fiyat artışları yüzde 80'i buldu. Otel ve pansiyonlardaki fiyat hareketliliği gerek yerli gerek yabancı turistin; ev, villa, oda kiralamalarına ilgisini artırdı.

FETHİYE FIRSATI
Yüzde 26.5 artış ile geçen yılın konaklama türü galibi olan kiralık konutların, bu yıl yükselişini daha da artırması bekleniyor. İlgi ile konut kiraları geçen yıla göre yüzde 50'lere varan oranlarda artsa da, otel ve pansiyonlara göre fiyat avantajı sunmaya devam ediyor. Günlük ve aylık kiralanabilen konutların fiyatları; oda sayısına, konforuna, konumuna ve tarihe göre değişiyor. Tatilcilerin gözdesi Fethiye hem kiralık daire hem villa fiyatlarının uygunluğu ile dikkat çekiyor. Marmaris ise sahilin en pahalı ilçesi olarak öne çıkıyor.
TURİST KİRALIK EV TATİLİNİ SEVDİ
Kiralık evler, en çok artış gösteren konaklama türü olurken; yabancıların Türkiye'de kalış süresi uzadı. 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi önceki yıla göre yüzde 46'lık artış gösterdi. Geçen yıl kiralık villa ve evlerde konaklayan turistlerin geceleme süresi ise yüzde 29 artarak 5.3 milyona ulaştı.
Yüksek otel fiyatları, tatilciyi kiralık konuta yöneltti. Yerli ve yabancı tatilciler böylece hem daha az harcıyor hem de ev konforu yaşıyor. (Takvim)
.

Haberin Devamı