Gazete Vatan Logo

İmar Bankası ile ilgili ödeme planı açıklandı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından el konulan İmar Bankası ile ilgili ödeme takvimini açıkladı

Buna göre, İmar Bankası'nda 10 milyar liraya kadar hesabı olan 201 bin 331 mudi Ramazan Bayramı'ndan önce paralarını alacak. Başbakanlık Merkez Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Şener, İmar Bankası ile ilgili ödeme takvimini açıkladı. İmar Bankası'ndan alacağı olan mudilere paralarının ödenebilmesi için Bakanlar Kurulu kararına ve yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Şener, tüm hesap sahipleri için Ziraat Bankası'nda hesap açılacağını ve mudilere birer hesap cüzdanı verileceğini kaydetti. 10 milyar liraya kadar olan hesaplar için vadesiz, 10 milyar liranın üzerindeki hesaplar için de vadeli hesap açılacağını ifade eden Şener, vadeli hesap sahiplerine azami 3 yıl içinde paralarının ödeneceğini bildirdi.

Şener, hesapların İmar Bankası'na el konulan 3 Temmuz 2003 tarihine kadar olan kısmına en büyük mevduat oranına sahip 5 bankanın ortalama faiz oranının uygulanacağını, 3 Temmuz 2003 tarihinden ödemenin yapılacağı tarihe kadar olan süredeki hesaplara da enflasyon oranında faiz uygulanacağını söyledi.

Haberin Devamı